Zafere Giden Yol

Silahı, imza mühürü, ve bir çok farklı eşya... Atatürk'e ait, bugüne kadar hiç bir yerde sergilenmeyen eşyalar ilk kez sergilendi. Yazar Eriş Ülger'in arşivinde yer alan 300'e yakın eser Zafere Giden Yol adlı sergide yurttaşlarla buluştu.

Abone ol

Zafere Giden Yol Silahı, imza mühürü, ve bir çok farklı eşya... Atatürk'e ait, bugüne kadar hiç bir yerde sergilenmeyen eşyalar ilk kez sergilendi. Yazar Eriş Ülger'in arşivinde yer alan 300'e yakın eser Zafere Giden Yol adlı sergide yurttaşlarla buluştu.

Atatürk'e ait müzelerde dahi bulunmayan bir çok eser ilk kez bir sergide vatandaşlarla buluştu.

Eserler, Sabiha Gökçen'in manevi oğlu Yazar Eriş Ülger'in arşivinden... "Zafere Giden Yol" ismiyle açılan sergide Mustafa Kemal'e ait silahlardan mühürlere, saatelerden fincanlara kadar bir çok eser yer aldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Ataşehir Şubesi'nin düzenlediği sergi öncesi Ülger bir de konferans verdi.

Ulusal Kanal'a konuşan Ülger, eserlerin maddi değerlerinden çok manevi değeri olduğunu belirtti.

CKD Genel Başkanı Canan Arıtman da Atatürk'ü her geçen gün daha çok anlayarak, eserini gelecek nesillere aktaracaklarını ifade etti.

Sergi 7-14 Eylül tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Salonunda açık olacak.

Haber-Kamera: İnanç Saraçoğlu

Firma 'Soma referansını' kapattı Gündem Ağrı Valisi'nden Sırrı Sakık'a "Yıkamazsın" yanıtı Gündem Facia 20 gün önceden geliyorum demiş Gündem "Zehir solumak istemiyoruz" Gündem