Koronavirüsün tüm sektörlere etkileri sürüyor

Yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler ekonomiyi derinden etkiledi. 1 milyona yakın esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Esnaf kapattığı dükkanının kirasına erteleme, çalıştırdığı işçinin sigortasına ise destek primi istiyor. Hizmet sektörü temsilcileri de yeni tip koronavirüsün sektöre etkilerine karşı “destek masası” kurulmasına karar verdi.

Abone ol

Koronavirüsün tüm sektörlere etkileri sürüyor.

Yeni tip koronavirüse karşı alınan önlemler esnafından çalışanına, ticaretçisinden iş insanına kadar tüm kesimleri etkiledi. İçişleri Bakanlığı’nın tedbir amaçlı yayınladığı genelgenin ardından esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, tedbirlerin esnafa yansımasını Ulusal Kanal’a anlattı. Palandöken, esnafların taleplerini açıkladı, hükümetin 18 Mart’ta açıklayacağı önlem paketini beklediklerini bildirdi.

Virüsün ticarete etkisine ilişkin Ankara Ticaret Odası’ndan da açıklama geldi. Hizmet sektörü temsilcileri salgınının sektöre etkileri ve alınması gereken önlemleri görüşmek üzere 17 Mart’ta bir toplantı yaptı. Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Hükümetimiz gerekli önlemleri zaten alıyor, aklıselim içinde ticareti de devam ettirmeliyiz” denildi.

Toplantıda, alınması gereken tedbirlere ilişkin görüş ve önerilerin aktarılması için “destek masası” kurulmasına karar verildi. Bu kapsamda ATO üyeleri, “” adresine görüş ve önerilerini iletebilecek.

Ankara Sanayi Odası da koronavirüse ilişkin kurumsal ve ekonomi önlemlerini görüşmek üzere tek maddelik gündemle toplandı. ASO’dan yapılan açıklamada tedbirler sona erinceye kadar, reel sektörde banka kredisi borçlularına özel vade uzatım olanakları tanınması istendi. Ayrıca tedbirlerden yüksek şekilde etkilenecek sektörlere de uzun dönemli SGK primi ile vergi tatili getirilmesi talebinde bulunuldu.

HABER: SEDA AKYÜZ KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

Vatandaşların AVM'lere talepleri azaldı Ekonomi Benzinde 25 kuruş indirim Ekonomi Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 250 liraya yükseltildi Ekonomi Merkez Bankası'nın faiz kararı ne anlama geliyor? Ekonomi