Zaharova: Rus-Türk ilişkilerinin düzeltilmesi iki halkın da yararına

Ankara-Moskova yakınlaşmasına ilişkin Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da bir açıklama geldi. Bakanlık Sözcüsü Maria Zaharova, "Gerginliğin geçici olduğunu ve ilişkilerimizin düzeleceğine inanıyorduk. " dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye ile yapılan görüşmeleri değerlendirdi, "Gerginliğin geçici olduğunu ve ilişkilerimizin düzeleceğine inanıyorduk." dedi.

Sputnik’e konuşan Zaharova, Rus-Türk krizinin geçici olduğunu belirtti. "Bizler gerginliğin geçici olduğunu biliyorduk, anlıyorduk. Gerginliğe rağmen biz kesinlikle Rus-Türk ilişkilerinin varolması ve gelişmesi gerektiğine inanıyorduk." diyen Zaharova, Ankara'nın attığı adımları olumlu olarak değerlendirdi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü, “Bu gelişmelerin, adımın ardından Rus-Türk ilişkilerinin mutlaka düzeltilmesi lazım. Bu iki ülke halkının da yararına. Elbette Rus-Türk barışı, bölge ve dünya istikrarı için faydalı ve önem arzediyor” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Karadeniz'de PKK sığınakları imha edildi Gündem İzmir'de yolunu kesen teröristlerden kalp krizi numarası yaparak kurtuldu Gündem 37 yıl önce PKK'nın katlettiği Zeki Ön mezarı başında anıldı Gündem MHP'de yeni kriz Gündem