Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi şubatta arttı

Çiftçinin belini büken girdi fiyatları şubat ayında yükseldi. Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,97 arttı.

Abone ol

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi şubatta arttı. Çiftçinin girdi derdi sürüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi, Şubat 2020 verilerini yayınlandı.

Endeks, 2020 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,47 attı. Geçen yıla göre ise artış yüzde 8,97 oldu. On iki aylık ortalamaya bakıldığında ise girdi fiyatları yüzde 13,39 artış gösterdi.

Üreticiyi en çok hayvan yemi fiyatları zorladı. Geçen yıla göre bu yıl şubat ayında en fazla artış yüzde 9,74 ile hayvan yeminde yaşandı. Onu yüzde 10,66 ile malzemeler ve yüzde 14,03 tohum ve dikim materyali alt grupları izledi.

Yıllık en fazla azalış ise yüzde 1,55 ile gübre ve toprak geliştiriciler alt grubunda gerçekleşti.

2020 Şubat ayında bir önceki aya göre azalış gösteren alt gruplar ise sırasıyla yüzde 1,22 ile veteriner harcamaları, yüzde 0,70 ile diğer mal ve hizmetler ve yüzde 0,51 ile tarımsal ilaçlar oldu.

ulusal.com.tr

ABD petrol fiyatı eksi 40 dolara geriledi Ekonomi Kasaplar Federasyonundan 'Ramazanda kırmızı ete zam yok' açıklaması Ekonomi Bakan Albayrak: Firmaların ulaşımına açılacak Ekonomi ABD'de petrol fiyatlarının çakılması ne anlama geliyor? Ekonomist Hakan Topkurulu yanıtladı Ekonomi