Fethullahçılar o sistemi ele geçirmiş

Fethullahçıların kriptolu telefon sistemini kumpasla ele geçirdiği ortaya çıktı. Ergenekon savcısı Fikret Seçen'in talimatıyla TÜBİTAK'a 2010 yılında operasyon yapıldı. Bu operasyon ile kriptolu telefon yazılımı ve çözüm şifrelerinin tamamı kopyalandı. Operasyonun ardından 4 üst düzey TÜBİTAK yetkilisi tutuklandı, 600 uzman personel de tasfiye edildi.

Abone ol

TUBİTAK'ta yuvalanan F-Tipi örgüt devletin kriptolu telefonlarda kullanılan şifreleme sistemini çözerek tüm görüşmeleri takip etti.

Kriptolu telefonlarda TUBİTAK'ta geliştirilen MİLCEP sistemi kullanılıyor. Bu sistem Ulusal Elektronik Kriptoloji Ensititüsü'nde geliştirildi. Enstitünün tüm dijital verileri ise 25 Ekim 2010'da yapılan askeri casusluk kumpasıyla Fethullahçılar'ın eline geçti.

Enstitünün Bilgi Güvenliği Müdürü Yücel Çipli, MİLCEP projesini geliştiren uzman Merdan Metin ve güvenlik projelerinde görevli 2 uzman hakkında çıkarılan arama kararlarıyla TUBİTAK'a baskın yapıldı. Kozmik güvenlik projelerinin geliştirildiği merkezin bilgisayar sistemlerindeki tüm dijital veriler kopyalandı.

Kriptolarda kullanılan şifreleme sisteminin çözülmesiyle tüm görüşmeler takip edilebilir hale geldi. Takvim Gazetesi çözülen kriptonun cemaatin abileri aracılığıyla ABD'ye ulaştırıldığını iddia etti. Gazetenin haberine göre gönderilen kripto kullanılarak tüm kozmik görüşmeler uzaktan takip edildi.

Operasyonda 4 üst düzey uzman tutuklanırken TUBİTAK'ta olağanüstü bir tasfiye başlatıldı. Resmi rakamlara göre Eylül 2011 ile Ekim 2012 arasında 331 uzman TUBİTAK'tan ayrıldı. Bu süreçte 168'i açıktan 200 yeni personel alındı. TUBİTAK'ta tasfiyerlerin devam ettiği ve yaklaşık 300 uzmanın daha kurumdan ayrıldığı belirtiliyor.

TUBİTAK'a operasyon talimatının altında 17 Aralık sonrasında görevden alınan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen'in imzası vardı. Seçen'in hazırladığı iddianame ile görülen davanın duruşma savcısı da tanıdıktı. Duruşmalarda 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapınca Tekirdağ'a gönderilen savcı Celal Kara görev yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Tutsak subayların kitabını aileleri imzaladı Gündem O iadeye CHP'den açıklama Gündem 'Ülke bölünmenin eşiğinde' Gündem Balyoz davasında yeni gelişme Gündem