Çin liderinden 'savaşa ve ölmeye hazır olun' emri

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 2018 yılı askeri eğitimi başladı. Daha önce görülmemiş büyüklükteki askeri tatbikatta nefes kesen görüntüler ortaya çıktı.Çin Komünist Partisi Lideri aynı zamanda ÇKP Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı Şi Cinping orduya askeri eğitim emirlerlerini tatbikat sahasında verdi.

Abone ol

Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Roket Güçleri ve Silahlı Polis Güçleri...

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, 2018 yılı tatbikatına askeri kamuflajla katıldı. Tabikat öncesi Çin Halk Kurtuluş ordusunun marşı okundu.

Tatbikatta nefes kesen görüntüler ortaya çıktı. Film sahnelerini aratmayan tatbikat senaryoları hayata geçirildi.

Tatbikat bütün Çin sathında eş zamanlı yürütüldü. Ana kumanda sahasında 7 binden askeri personelin yanısıra 300'den fazla askeri ekipman bulundu.

Çin Komünist Parti Merkez Komitesi Başkanı ve aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı Şi Cinping, Çi ordusuna "savaşa ve ölmeye hazır olma" emrini verdi.

"Xi Cinping (( Ordudaki her kademe askeri eğitimini, muharebe yeteneklerini geliştirmeli, askeri eğitimi her koşulda stratejik bir poziyona koymalı, askeri eğitimin asıl gerekliliklerini etkili bir şekilde yerine getirmelidir. Ordudaki her kademe, üslerinin prensiplerine bağlı kalmalı, savaş koşulları altında asıl ve ortak idmanlarına devam etmeli ve Askeri Eğitim ve Değerlendirme kurallarına uymalıdır. Ordudaki her kademe doğru eğitim davranışını benimsemeli, eğitim metodlarında yenilikler yapmalı, eğitimin gelişmesine destek olmalı, eğitim sırasında sıkı denetimler yapmalı, eğitime ve rekabete hep beraber katılmalı, çekişmeli ve uygun hale getirilen eğitimi güçlendirmeli, gerçek savaş yeteneklerini arttırmalı ve savaşma ve kazanmada usta olmalıdır.Çin ordusunun tüm subayları ve erleri ÇKP Merkez Komitesinin ve Merkezi Askeri Komisyonun kararlarını ve talimatlarını değişmez şekilde uygulamalı, ölümden ve hiçbir zorluktan korkmadan savaşçı ruhunu kaybetmeyerek , bilimsel yolda çok çalışarak, rakiplerinin üstesinden gelmeli ve zorlukları aşma cesaretine sahip olmalıdır. Her zaman "savaşmaya hazırım ve kazanacağıma eminim" diyerek en büyük yeteneklerini ve gücünü pekiştirmeli,bu yeni dönemde Partisinin ve halkınının verdiği görevleri kararlılıkla yerine getirmelidir."

Xi emirleri verdikten sonra, askerler bayrağın önünde durarak yemin ettiler.

Ana meydandaki subay ve erler askeri araçlara bindi ve savaş istasyonlarına doğru ilerlediler. 2018 askeri eğitimi işte bu görüntülerle başladı.

Çin Devlet Başkanı, birlikleri gözden geçirdi ve video yoluyla tüm hizmetleri, silahları ve silahlı polis güçlerini inceledi.

HABER: MELİSA AKBAŞ

ulusal.com.tr

Rusya'da ayakkabı fabrikasında yangın: 10 ölü Dünya Rusya, 'Hmeymim'de 7 uçak imha edildi' haberlerini yalanladı Dünya Büyükelçi Yıldız'dan Irak Türkmen Cephesine taziye ziyareti Dünya Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel Ukrayna'da Dünya