Ankara’da patlamanın yaşandığı yerde yol trafiğe yeniden açıldı

95 kişinin öldüğü 246 kişinin de yaralandığı terör saldırısının ardından olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamladı. Patlamanın yaşandığı bölge temizlenerek trafiğe açıldı. Bazı HDP’li vekillerle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, patlamanın olduğu noktaya gidenler arasındaydı.

Abone ol

Barış mitingi adını verdikleri mitingin toplanma adresi Tren Garı önüydü. Kortejlerin oluşturulmasının ardından Sıhhiye’ye yürünecekti.

Kortejler alana girerken iki patlama sesi duyuldu.

Önce ilk patlamanın sesi duyuldu hemen şu noktada. Onun ardından 3 saniye geçtikten sonra da ikinci patlamanın sesi duyuldu 20 metre ileride. O sesin ardından paniğe kapılan vatandaşlar tren garına akın etti. Burası adeta kan gölüne döndü.

Olay yerinde Türk Tabipleri Birliği üyesi doktorlar da bulunuyordu. Yaralılara ilk müdahaleyi onlar yaptı. Ellerde taşınan bayraklar ve flamalarla yaralılara tampon yapıldı.

Bombanın kuvvetlendirilmesi için kullanılan bilye ve çiviler Tren Garının içine kadar sıçradı.

Bölgeye ambulansların biri gitti diğeri geldi. Yaralılar Ankara’da bulunan hastanelere kaldırıldı. Sağlık Bakanlığı bölgeye 56 ambulans sevk edildiğini açıkladı.

Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısından sonra bölge güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı. Tren garına geçmek isteyen vatandaşlar ise kimlik ve bilet kontrolünün ardından içeri alındı

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede yaptıkları çalışmasını tamamlamasının hemen ardından da yol trafiğe yeniden açıldı.

Patlama o kadar şiddetliydi ki Tren Garının camları da paramparça olmuştu. Bugün o kırılan camların yerine yenileri takıldı. Patlamanın yaşandığı bölgeye HDP’lilerle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gitti.

Haber: Çağla Akkuş

ulusalkanal.com.tr

Saldırının amacı ne? Gündem Gözyaşları içinde defnedildiler Gündem Ankara'da gergin bekleyiş sürüyor Gündem Ankara’da hayatını kaybeden vatandaşlar için Sıhhiye’de anma yapıldı Gündem