MGK: Suriye'de terör koridoruna izin verilmeyecek

Milli Güvenlik Kurulu bildirisi yayımlandı. 6 saat süren toplantı sonrası yayımlanan bildiride, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın temel hedefinin "sınır güvenliğinin sağlanması" olduğu belirtildi. Bildiride, "Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere kardeş Suriye halkının ve bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliği için, PKK/PYD unsurlarının terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyeceği vurgulanmıştır" ifadesine yer verildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü. Toplantıdan sonra yayımlanan bildiride, Fırat Kalkanı Harekâtı'nın amaçları sıralandı.

Bildiride, Fırat Kalkanı Harekatı'nın temel hedefinin, "hudut güvenliğinin sağlanması, Türkiye'ye yönelik saldırıların önlenmesi, IŞİD'e ve diğer terör örgütlerinin bölgeden tamamen temizlenmesi" olduğu vurgulandı. "Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere kardeş Suriye halkının ve bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliği için, PKK/PYD-YPG unsurlarının terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyecek" ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin PKK/PYD, FETÖ ve IŞİD terör örgütleriyle mücadeleyi topyekün sürdüreceği belirtildi. Bazı ülkelerin, bu terör örgütleri lehine çifte standartlu tutumunun olduğu belirtildi.

Bildiride, Irak'taki gelişmelere de yer verildi. Irak'taki terör örgütlerine karşı Türkiye'nin meşru müdafaa hakkının bulunduğu kaydedildi. Irak merkezi hükümetinin terörle mücadelesine Türkiye'nin katkı yapmaya devam edeceği bildirildi.

Bildiride, devam eden Musul operasyonu hakkında Milli Güvenlik Kurulu'na bilgi sunulduğu aktarılarak, Musul ve Telafer başta olmak üzere bölgenin demografik yapısının muhakkak muhafaza edilmesi gerektiği, aksi takdirde, yaşanabileceklerin yeni bir insanlık dramına sebep olacağının belirtildiği kaydedildi.

PKK'nın Sincar bölgesindeki yapılanmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği, Türkiye'nin bu konuda bölge ülkeleri ve bölgede etkinliği olan ülkelerle her türlü işbirliğine hazır olduğunun vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

Yurt yangınıyla ilgili bilirkişi raporu açıklandı Gündem Şans Topu çekildi (Şans Topu 30 Kasım 2016 çekilişi) Gündem Şanlıurfa'da polise yönelik silahlı saldırı Gündem Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Antalya'da Gündem