Aşı karşıtlığı nasıl aşılacak? Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Ersin Uygun: "İkna çalışmalarında kararsızlara ağırlık verilmeli"

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin en etkili silahı aşı. Ancak halk arasında aşı karşıtlarının ve kararsızların oranı oldukça yüksek. Uzmanlar, ikna çalışmalarında aşı karşıtlarından ziyade kararsızlara ağırlık verilmesini önerdi.

Abone ol

Türkiye'de Koronavirüs salgınıyla mücadelede en büyük engel aşı karşıtlığı, ihmalkârlık ve güvensizlik. Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Ersin Uygun, aşının çok yeni olmasının bunda etkili olduğunu söyledi.

Aşı yaptırmayı ihmal edenlerin başında gençler geliyor.

Türk halkının geneli ise aşıya dair tutumu açısından 4 gruba ayrıldı.

Türkiye'de aşı karşıtlarının ve kararsızların toplamı yüzde 35'leri buluyor. Bu durum, sürü bağışıklığını engelliyor.

Doç. Dr. Uygun, ikna çalışmalarında aşı karşıtlarına değil kararsızlara ağırlık verilmesini önerdi.

Uygun, ikna çalışmalarında izlenmesi gereken yöntemi anlattı.

Aşının zararları ve yan etkilerine dair şehir efsanelerine karşı şeffaf olunması gerektiğini söyleyen Uygun, aşı olmayanlara toplu mekanlarda ve etkinliklerde kısıtlama getirilmesini ise doğru buluyor.

Memur tepkili: Zam müzakerelerinde hükümetin yüzde 5+6'lık teklifine tepki gösterdi Gündem Bahçeli'den Afganistan açıklaması: ''Taliban ile görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır'' Gündem Doğu Perinçek'e önemli davet: Vatan Partisi lideri Uluslararası MENA Konferansı'nda konuşacak Gündem Olası bir depreme hazır mıyız? 1999 Marmara Depreminin ardından 22 yıl geçti Gündem