Emir komuta birliğinin bozulması en çok PKK'yı sevindirdi

Ordunun emir komuta birliğini bozan kanun hükmünde kararname en çok bölücü terör örgütü PKK'yı sevindirdi. PKK’nın siyasi kolu HDP de düzenlemeye anında destek verdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Askeri kurumların sivil siyasete bağlanması en doğru ve olması gereken yöntemdir” dedi.

Abone ol

AKP iktidarının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta birliğine darbe indiren Kanun Hükmünde Kararnamesine PKK’nın siyasi kolundan destek geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, askeri kurumların sivil siyasete bağlanmasının doğru olduğunu savundu. Yüksekdağ, "Askeri kurumların sivil siyasete bağlanması en doğru ve olması gereken yöntemdir ama sivil siyasetin de demokrasiye, demokratik bir programa bağlanması gerekir" dedi.

Darbe girişiminde halkın direnişini PKK eylemlerine benzeten HDP'li Yüksekdağ, "Bizler, 15 Temmuz öncesinde de her şeye rağmen bizlere yasaklanan sokaklarda olmaya devam ettik. O tankların karşısında durmanın ne demek olduğunu, bizler, bütün emek ve demokrasi güçleri çok iyi bilir" ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Yüksekdağ, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a sistematik bir tecrit politikası uygulandığını savundu. "İmralı'nın yolunu açın, darbenin yolunu kapatın" diye konuştu.

Figen Yüksekdağ, güneydoğu halkını sokağa çağırdı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, İtalyan kanalına konuştu: Belki de Bilal Erdoğan'ı tutuklayacaklar Gündem İstihbaratın iç ve dış olarak ikiye ayrılması planlanıyor Gündem Diyarbakır ve Siirt’te 34 polis firari Gündem 'Emekliliği boş ver akşam harekat var' Gündem