Koronavirüse karşı el ele

Sokağa çıkma kısıtlama kararının ardından devleti milletiyle tüm ülke yaşlılarımız için seferber oldu. 65 yaş ve üstü yurttaşlarımız ile kronik rahatsızlılığı bulunan hastalarımıza hizmet sürüyor. Bu kapsamda bir çok ilde onlardan gelen talepler anında karşılanıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aylık aktarılan kaynak da arttırıldı. 135 milyon liradan 180 milyon liraya çıkarıldı.

Abone ol

Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından devlet ve millet el ele verdi. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşların talepleri anında yerine getiriliyor.

Bu kapsamda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına her ay düzenli olarak aktarılan kaynak tutarında önemli bir artışa gidildi. 135 milyon liradan 180 milyon liraya çıkarıldı.

Açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk, yeni düzenleme ile hizmetlerde çıkması muhtemel aksaklıkların önüne geçerek toplumun en dezavantajlı kesiminde yer alan sosyal yardım yararlanıcılarının olası mağduriyetlerini engellemeyi amaçladıklarını belirtti.

Söz konusu maddi kaynağın artırılmasıyla, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan sosyal yardımlardan daha çok kişinin yararlanabilmesi hedefleniyor.

Burdur'da koronavirüs tedbirleri kapsamında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda "Vefa Sosyal Destek Grubu" oluşturuldu. Sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından ilk iki günde, "Vefa hatları"nı arayan 910 vatandaşın talebi yerine getirildi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ise Vefa Sosyal Destek Grubuna gelen talepleri karşılamak için maske üretiliyor. Üretimine başlanan tek kullanımlık maskelerle, taleplere göre halkın ve kurumların ihtiyacı karşılanacak.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşlı yurttaşlarımız için görev başındaydı. Ekipler, "Evde Kal" çağrısına uyulması ve sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kimlik kontrolü yaptı. Polisler, vatandaşlara virüse karşı alınacak tedbirleri de hatırlattı.

Ordu'da ise sokağa çıkması kısıtlanan vatandaşlar dron ile denetlendi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz Sahil Yolu'nda denetim yaptı. Yurttaşlar tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

ulusal.com.tr

Zonguldak'ta halk otobüsüne alınmayan yaşlıyı aşağıladığı iddia edilen 2 kişi yakalandı Yurt İstanbul'da trafik yoğunluğu azaldı Yurt Manisa'da çöp kamyonunun çarptığı yaşlı adam öldü Yurt Adana'da damda oturan kişiye mermi isabet etti Yurt