Soma yanıyor analar ağlıyor

Soma'da meydana gelen maden faciasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Abone ol

Yüzlerce madencimizin canını alan faciaya bir tepkide CHP Antalya İl Kadın Kollarından geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda siyah kartondan harflerle yere yazdıkları 'Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenler' yazısını mumlarla bezeyen CHP'li kadınlar, saygı duruşunda bulundu ardından oturma eylemi yaptı. Özelleştirme ve taşeron sisteminin devam etmesi halinde acıların dinmeyeceğine dikkat çeken kadınlar, birleşmenin önemine vurgu yaptılar.

Ocağın Başında Analar Ağlar

CHP'li kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nı mumlarla bezediler. Önce yere siyah karton harflerle 'Bir Avuç Kömür İçin Bir Ömür Verenler' yazdılar, ardından kelimelerin aralarına 'Ocağın Başında Analar Ağlar', 'Kader Değil Cinayet', 'Her Yer Kömür Karası', 'Hiç Kömür Isıtamayacak Babaları Madende Ölmüş Çocukların Yüreğini' yazılı dövizler koydular. Yazının ve dövizin üstlerine mumlar yerleştiren kadınlar sık sık "Kömür Karası Ekmek Parası", "Hükümet İstifa", "Soma Yanıyor Analar Ağlıyor", "Her Yer Soma Her Yer Direniş", "Soma İşçisi Yalnız Değildir" sloganlarını attılar. Kadınların eylemini İl Gençlik Kolları ve Antalyalılar da destekledi. CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, işçi sağlığı ve güvenliğini bir maliyet unsuru olarak gören ve yalnızca daha çok kar elde etme amacını güden zihniyetin, en acımasız koşullarda çalışmak zorunda bıraktığı Soma'daki yüzlerce işçiyi aslında başından beri ölüme terk ettiğini ifade etti.

Özelleştirme ve Taşeronlaştırma Bitmedikçe Acılar Dinmeyecek

Özelleştirme, taşeronlaştırma politikaları devam ettikçe, maliyet düşürmek için işçilerin canına kastedildikçe, daha önce yaşanan kayıplardan ders çıkarılmadıkça ve gerekli önlemler alınmadıkça acıların dinmeyeceğini belirten Yeğen, "Artık bir şeylere dur demenin zamanı geldi. O yüzden daha birlik beraberlik içinde hareket edeceğiz bundan sonra. Bunun gerekliliğini daha iyi anladık" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından kadınlar kısa süreli oturma eylemi yaptı.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr

İstanbullular bu habere dikkat! Yurt 'Soma'nın hesabı sorulacak' Yurt HES direnişi ve Soma'nın öfkesi Bakanlık yetkililerine geçit vermedi Yurt Liselerde Soma nöbeti Yurt