KPSS soruşturmasında 80 kişi tutuklandı

KPSS soruşturmasında, 105 asker eşine yönelik olarak savcılık, 83 şüphelinin tutuklanmasını talep etti. Darbe girişiminde aktif rol oynadığı tespit edilen askerlerin eşi olan 80 kişi tutuklandı.

Abone ol

2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, 80 asker eşi cezaevine gönderildi. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi. 1 kişi de itirafçı olduğu için serbest kaldı.

FETÖ'nün darbe girişiminde aktif rol oynadıkları belirlenen 105 askerin eşlerine yönelik 31 ildeki operasyon kapsamında gözaltına alınan 84 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine götürüldü.

İfadeler üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda, şüphelilerden 83'ünü tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlılardan 1'i ise soruları sınav öncesinde aldığını itiraf ettiği ve örgütün çözülmesi yönünde önemli bilgiler verdiği gerekçesiyle adli kontrolle serbest bırakıldı.

Hakim karşısına çıkarılan 83 zanlıdan 80'i, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık", "örgütlü sahtecilik" ve "terör örgütü üyesi olma" suçlarından tutuklandı, 3'ü de adli kontrolle salıverildi.

ulusalkanal.com.tr

Dört partiden ortak karar Gündem Erkan Yücel Kültür Merkezi'nde "Yavru Vatana Adanmış Hayat" fotoğraf sergisi Gündem 15 ilde FETÖ operasyonu: 28 gözaltı Gündem Batman esnafından çağrı Gündem