Türkiye'den Trump'a peş peşe çok sert tepkiler

Rahip Brunson konusunda ABD'den en üst düzeyde gelen tehditlere Türkiye'den peş peşe tepkiler geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'ye kimse emir veremez ve tehdit edemez" dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "ABD, Türkiye'ye tehditler savurarak netice alamaz" ifadesini kullandı.

Abone ol

ABD'den gelen rahip Brunson tehdidine Türkiye'den ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu twiştter hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye'ye kimse dikte edemez, tehdidi tolere etmeyiz. Hiçkimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz. Hukuk kuralları herkes için istisnasız geçerlidir. Türkiye'ye kimse emir veremez, tehdit edemez" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye'ye karşı tehditkar dil kullanılması kabul edilemez. ABD Yönetimi'nin ülkelerimiz arasındaki müttefiklik ve dostluk ilişkilerini hiçe sayan tehditkar mesajlarını kabul etmemiz mümkün değildir. ABD yönetimini bir an önce bu yanlış söylemi bir kenara bırakarak bugüne kadar sürdürdüğümüz yapıcı diyalog çerçevesine dönmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD'ye Cumhurbaşkanlığında da tepki geldi. "ABD yönetiminin açıklamalarının bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesinin mümkün olmadığına" dikkati çeken Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Kalın "FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek Türkiye'ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise twitter hesabından yaptığı açıklamada "Ucuz tehditlere karşı da tahammülümüz yoktur. ABD’li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır." değerlendirmesinde bulundu.

ulusal.com.tr

Mehmet Bedri Gültekin Aydın'da yeni kitabını imzaladı Gündem 12 PKK'lı öldürüldü Gündem Öncü Gençlik yeni döneme hazırlanıyor Gündem Güney Afrika'dan FETÖ mesajı Gündem