Haftalık vaka oranları açıkladı: Karadeniz alarm veriyor

Haftalık vaka oranlarında yine zirvede Karadeniz bölgesi var. İlk sırayı Ordu aldı. Ordu'yu Giresun, Samsun, Trabzon ve Rize takip etti. Güneydoğu illerinde ise risk oldukça düşük. En az vaka oranı Şırnak, Hakkari ve Batman'da görüldü.

Abone ol

Risk haritasında kırmızı ve mavi renkler dikkat çekti. Kırmızı olan Karadeniz yine vaka oranında zirvede.

Mavi ise Güneydoğu illeri, yani vaka oranın en az olduğu iller. İlk 4 sırayı Şırnak, Hakkari, Batman ve Mardin aldı.

İllere göre her 100 bin kişide görülen vaka oranı en yüksek il Ordu oldu. Vaka sayılarında yaşanan artışa rağmen cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekti. Daha önce kalabalık cadelere HES koduyla giriş şartı getirilmişti.

Vaka yoğunluğu en az Güneydoğu'da.. Şırnak, Hakkari, Mardin, Batman, Diyarbakır,Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Şanlıurfa mavi renkte yani düşük riskli illerin başında geliyor.

Haritada Adıyaman ve Uşak dikkat çekiyor. Adıyaman Güneydoğu'daki illerin aksine çok yüksek riskli iller arasında yer aldı. Uşak ise tam tersi çevresindeki riskli illerin aksine mavi renkte yani vaka oranının düşük olduğu iller arasına girdi.

Üç büyükşehir İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçtiğimiz haftaya göre artış var. En fazla artış İstanbul'da yaşandı.

Geçen hafta İstanbul'da her yüz bin kişiden 68'inde virüs görülürken, bu hafta her yüz bin kişiden 89'unda virüs tespit edildi. Ankara'da her yüz bin kişide 39'unda, İzmir'de her yüz bin kişiden 53'ünde virüs görüldü.

İstanbul'un simge yapıları yeşile boyandı Gündem HDP'li Tan'dan yeni parti çıkışı: ''Yeni bir partiye ihtiyaç var'' Gündem 7 ilde FETÖ operasyonu: 40 şüpheliden 28'i yakalandı Gündem ABD'li vekiller Türkiye'yi hedef aldı Gündem