İtiraz sonucu işliyor

31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin itiraz ve değerlendirme süreçleri İstanbul ile sınırlı değil. İlçe seçim kurullarına çok sayıda il ve ilçe için itirazlar yapıldı. Yapılan itirazların büyük bölümü reddedilirken, Yalova, Kars ve Karaman’da yapılan sayımlarda sonuç değişmedi. Kırklareli’nde ise YSK oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Abone ol

Seçim gündemi, Türkiye’yi terk etmiyor; tüm yurtta sonuçlara ilişkin belirsizliklerin giderilmesi için çalışılıyor.

Oyların birbirine yakın çok sayıda il ve ilçe için itiraz süreçleri değerlendiriliyor. Bu bağlamda, bağımsız aday Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun kazandığı Kırklareli’nde oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

Siyamoğlu’nun Cumhur İttifakı adayı Derya Bulut’a karşı 248 oy farkı ile kazandığı Kırklareli’nde, sonuçlara itiraz edilmişti.

Yalova, Kars, Karaman ve Manisa’da ise yeniden sayım süreçlerinin ardından sonuçlar değişmedi.

İyi Parti tarafından itiraz edilen Uşak ve Balıkesir’de ise yeniden sayım talepleri kabul edilmedi.

Yalnızca illerde değil birçok ilçede de itiraz süreçleri işliyor.

AKP adaylarının kaybettiği Artvin'in Hopa ve Şavşat, Sivas'ın İmranlı ve Divriği ilçelerinde yeniden yapılan sayımların ardından sonuç değişmedi.

Kırşehir İl Seçim Kurulu ise MHP’nin Mucur ilçesinde seçim sonuçlarına yaptığı itirazı reddetti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde HDP'nin, Siverek ilçesinde CHP'nin, Adıyaman'ın Kahta ve Sincik ilçeleri ile Bölükyayla beldesinde AKP'nin, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde CHP'nin, Darende ilçesinde BBP'nin yerel seçim sonuçlarına yaptığı itirazlar da reddedildi.

Öte yandan, AKP’den Ankara Büyükşehir seçimleri için de yeni bir açıklama geldi.

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'daki tüm sandıkların yeniden sayılması talep ettiklerini söyledi.

Sonuçların değişeceğine inandıklarını belirten Özcan, İtiraz 124 bin olan farkın 123 bine düştüğünü savundu.

Kahraman Mehmetçik, terörle mücadele için hazır Gündem AKP İstanbul'da son durumu paylaştı Gündem İşte son YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı Gündem İşte saat 16.08 itibariyle YSK verilerine göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı! Arnavutköy'de son durum Gündem