Anlaşma henüz sağlanmadı

İran'ı nükleer programına ilişkin İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan görüşmelerde son gün. Anlaşma henüz sağlanmadı. İran yaptırımların kaldırılmasında kararlı. ABD ise İran'ın uranyum zenginleştirme programını yüzde 5 ile sınırlandırmasını ve santifrüj sayısını 6 bin 500 ile sınırlandırmasını istiyor. Müzakerelerden çıkacak sonuç merakla bekleniyor.

Abone ol

İran ve ABD nükleer müzakereler için bugün son kez masaya oturuyor.

Taraf ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katıldığı son toplantıda görüşmelerin tarihi uzatılmıştı. Taraflar bugün İsviçre'nin Lozan kentinde son kez bir araya gelecek.

İram yaptırımların kaldırılmasını istiyor. ABD öncülüğündeki Batı'lı devletler ise İran'ın uranyum zenginleştirme programını yüzde 5 ile sınırlandırmasını ve santifrüzj sayısını 6 bin 500'ün altına indirmesini talep ediyor.

Müzakerelerde uranyum sınırlandırması konusunda iki görüş öne çıkıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'in açıklamalarına göre birincisi "ortak eylem planı" altında stokların ülke içinde seyreltilmesi. İkinci görüş ise stokların ülkeden çıkarılması.

Görüşmelerde henüz anlaşma sağlanmadı. Ancak Lozan'da yapılan müzakerelerden çıkacak sonuç merakla bekleniyor

ulusalkanal.com.tr

İtalya'dan Rusya çıkışı Dünya Eski İhvan üyesi Erdoğan'ın Mısır planını açıkladı Dünya İran Genelkurmay Başkanlığı'ndan cevap gibi bildiri Dünya Öğrenciler hükümete tepkili Dünya