Batı "soykırım" yalanına sarıldı

Batı bir kez daha emperyalizm destekli soykırım yalanına sarıldı. Fransa ile İtalya, uluslararası hukuku çiğneyerek aldığı kararlarla sözde Ermeni Soykırımı iddialarını gündeme taşıdı. Ankara, yanıtını Perinçek davası ile verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'AİHM ve Fransız Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını açıkça ihlal ediyor' dedi. Dışişleri Bakanlığı AİHM kararlarını hatırlatan sert bir açıklama yayımladı. İtalya'da kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı önergesine yanıt ise AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik İtalya'yı sert bir dille uyardı.

Abone ol

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararı ile tarihin çöplüğüne gömülen sözde Ermeni Soykırımı yalanı, yeniden batı ülkelerinin gündeminde.

Fransa 24 Nisan'ı "Ermeni Soykırımını Anma günü" ilan etti. İtalyan meclisi, 1915 olaylarıyla ilgili "sözde Ermeni soykırımı" iddialarını içeren bir önergeyi kabul etti. Amerikan Kongresi'ne ise "sözde Ermeni soykırımı tasarıları" sunuldu.

Ankara'dan yanıt, tarihe "Perinçek-İsviçre" davası olarak geçen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Büyük Daire kararı ile geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macron'a seslendi.

Kararı tanımadıklarını söyleyen Çavuşoğlu, "gerekli tedbirler alındı" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan da ayrıca bir tepki açıklaması geldi. Yazılı açıklamada da AİHM ve Fransız Anayasa Mahkemesinin kararları hatırlatıldı.

FRANSA'YA TEPKİ AÇIKLAMASI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile Fransız Anayasa Mahkemesi içtihatları, 1915 olaylarının meşru bir tartışma konusu olduğunu tespit etmiştir. Evrensel hukuka göre, Ermeni tezlerinin siyasi girişimlerle dayatılması ifade özgürlüğüne aykırıdır. Fransa’nın dostane olmaktan uzak bu tutumunun, Türkiye ile ilişkilerini menfi şekilde etkilemesi kaçınılmazdır. Seçim kampanyasında oy kazanmak adına Ermeni çevrelere yaranmaya çalışan Macron, tarihi siyasileştiren popülist bir lider olarak hatırlanacaktır.

İtalyan Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı önergesine ise yanıt AKP sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik, Akdeniz'deki gelişmeleri hatırlattı, ikili ilişkileri konusunda uyardı.

ulusal.com.tr

4B-4A-sözleşmeli kamu personeline kadro mu verilecek? 2019 sözleşmeli personele kadro Gündem Şule Perinçek'ten Sabahattin Önkibar'a yanıt Gündem CHP'den YSK'nın kararına ilk tepki Gündem Doğu Perinçek yazdı: Doğru mevzide sağlam durmak Gündem