Irak'ın kuzeyinde 155 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'nın Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarına yönelik yaklaşık 3 aydır süren operasyonunda 400 kilometrekarelik alan teröristlerden temizlendi, 155 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Askerler sınıra sevk edildi, zırhlı araçlar peş peşe yol aldı. Türk ordusu Fırak Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra şimdi de Kandil operasyonu için hazırlık yapıyor.

Irak'ın kuzeyinde Mart'tan bu yana karadan ve havadan vurulan PKK, büyük kayıp verdi. 4 ayda 155 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel'in koordine ettiği, operasyonda şu ana kadar 400 kilometrekarelik alan terörden arındırıldı. Bölgenin fiziki koşulları oldukça zor. Şemdinli kırsalından başlayıp Kandil’e kadar uzanan bölgenin neredeyse tamamı sıradağlardan oluşuyor.

Adım adım ilerleyen birlikler teröristlerin sızdığı noktaları tuttu. İHA'lar 24 saat havada... Füze sisteminin kurulduğu tepeden saldırmak isteyen teröristler, havadaki İHA'lar sayesinde etkisiz hale getirildi.

Toplam 11 üs kuruldu. Üsler için yapılan çalışmalarda önemli bir ayrıntı dikkat çekiyor... Kandil operasyonunda hava unsurlarının yanı sıra 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleri de kullanılacak. İş makineleri, Fırtına’lar için de mevzi kazıyor.

PKK, Irak'ın kuzeyinde yaşayan bölge halka baskı uyguluyor. Hayvan otlatmak için ya da arıcılık yapmak için vatandaştan para istiyor. TSK unsurları bölgede harekâtın sivilleri hedef almadığını göstermek için yoğun çaba gösteriyor. TSK, halkla yakın irtibata geçerek teröristlerin gizlemeleri için köylülere bıraktığı silahları topluyor. İkna olan köylüler, PKK'nın silahlarını Türk askerine teslim ediyor.

Mehmetçik, halkla yakın ilişki kurmak için iftar vakti köylülerle bir araya geliyor.

Sınırdaki askeri hareketlilik de dikkat çekti. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 3 askeri kargo uçağı iniş yaptı.

Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı'ndan çıkan 20'ye yakın zırhlı personel taşıyıcı da İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli'ye doğru hareket etti.

Vatan Partisi’nin genç milletvekili adaylarından ADD’ye ziyaret Gündem CHP heyetinin Adalet Bakanlığı'ndaki çalışmaları sona erdi Gündem Bahçeli: Sudan çıkmış balığa çevireceğiz Gündem Bedelli askerlikte yaş sınırı ve ücret ne kadar olacak? İşte bedelli ayrıntıları Gündem