Son dakika haberleri... S-400'de ikinci sevkiyat tamamlandı

Amerika'nın engelleme çabasına rağmen Rusya'dan alınan S-400 füzelerinin ikinci grup sevkiyatı tamamlandı. 27 Ağustos'ta başlayan sevkiyatta hava savunma sistemine ait ikinci bataryanın malzemeleri taşındı. Sistemin Nisan 2020'de aktif hale getirilmesi planlanıyor.

Abone ol

Washington aylarca tehdit etti. Ankara ise geri adım atmadı. Anlaşma gereği S-400 füzelerinin ikinci bataryası da Rusya'dan Türkiye'ye getirildi.

İlk bataryanın sevkiyatı da 12 ila 25 Temmuz tarihleri arasında yapılmıştı. 27 Ağustos'ta başlayan ikinci grup sevkiyat ise yaklaşık 20 gün sürdü. Parçalar Ankara'daki Mürted Hava Meydan Komutanlığına Rus ordusuna ait kargo uçaklarıyla taşındı.

Sistemin kurulum çalışmaları ve personel eğitimi ise devam ediyor. Füzelerin Nisan 2020'de faal hale getirilmesi planlanıyor.

Sevkiyatın bittiğini duyuran Milli Savunma Bakanlığı, parçaların kargo uçağından indiriliş anına ilişkin görüntüleri de yayınladı.

Öte yandan S-400 hava savunma sistemlerinde 600 kilometre radar, 400 kilometre ise füze menzili bulunuyor. Tehdidi 10 saniyede algılayabilen sistemin füzeleri saniyede 4,8 kilometrelik hıza ulaşabiliyor.

ulusal.com .tr

Çankırı'daki depremler sonrası İçişleri Bakanlığından açıklama Gündem Mevlüt Çavuşoğlu: Buna duyarsız kalamayız Gündem Güler ve Dunford görüştü Gündem İstanbul'da "Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Daire Başkanlığı" kuruluyor Gündem