Dünyada Kovid-19 savaşı

Yeryüzündeki 50 milyon kişi koronavirüse yakalanmışken, salgının yeniden ana üssü olan Avrupa'da gelen kısıtlama haberleri artıyor. Kovid-19'da en güvenilir ülkelerden biri gösterilen Portekiz, kısıtlamaları yeniden başlatıyor.

Abone ol

Hayatını kaybedenlerin sayısı 1 buçuk milyona, virüs bulaşanların sayısı ise 50 milyona dayandı.

Dünya Sağlık Örgütü, son verilerle ve artışla kürsel salgının üssünün bir kez daha Avrupa'ya taşındığını açıklarken, kemerle sıkılıyor. İkinci dalgayı yaşayan bir çok Avrupa ülkesi yeniden kısıtlamalara gidiyor.

İspanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya’nın karantina ve sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından Portekiz de kısıtlama tedbirleri aldı. Salgın sürecinde en korunaklı ülkelerden biri olarak gösterilen Portekiz'de halk sadece işe ve okula gidebilecek.

Dükkan ve mağazalar akşam 22.00’de kapanacak. Portekiz Başbakanı Antonio Costa yeni tedbirleri, "Hiçbir şey yapılmazsa, enfeksiyonlardaki artış, kaçınılmaz olarak bizi sağlık sistemimizde başarısızlık durumuna götürür" diyerek duyurdu. Alınan önlemler vaka sayılarına göre iki hafta sonra gözden geçirilecek.

İlk yasak haberinin Fransa'dan geldiği Avrupa'da, İngiltere'de de Başbakan Boris Johnson, bölgesel karantina yeterli olmadığı için durumun daha kötüye gitmesini engellemek adına 4 haftalık karantina kararı aldıklarını duyurmuştu. Karar öncesinde Johnson, ikinci karantinanın "felaket" olacağını söylemişti.

Benzer gerekçelerle Çekya'da sokağı çıkışı kısıtladı. Slovakya ise bütün ülkeyi testten geçirmeye hazırlanıyor.

Rusya'da her yeni güm "en yüksek günlük rakam" görülürken, toplam Kovid-19 vaka sayısı 2 milyona yaklaştı. Günlük vaka sayısının 10 binlere yaklaştı İran hükümeti de 31 eyaletin tamamının "kırmızı" ve "riskli" bölge ilan etmiş, Kısıtlama kararı alınan şehirlerde zorunlu olanlar dışındaki işyerlerinin açılması yasaklanmıştı.

ulusal.com.tr

Serrac istifa kararından vazgeçti Dünya ABD Savunma Bakanı Esper İsrail'de Dünya Fransa'da bıçaklı saldırı: 3 ölü Dünya Çin süre verdi: Tüm operasyonları bildireceksiniz Dünya