Kahramanlara veda

Türkiye bugün Diyarbakır ve Şırnak'ta terör operasyonlarında şehit olan asker ve polislerini son yolculuklarına uğurladı. Sivas'taki törende şehidin kardeşi "bizde bir sürü evlat var" sözleriyle PKK'ya tepki gösterdi. Van'da ise şehit babası "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ama şehit babasıyım" diye haykırdı.

Abone ol

Sivas, Van, Balıkesir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Türkiye kahraman mehmetçiklerini ve polisini son yolculuklarına uğurladı.

Şırnak'ta şehit olan Özel Harekat polisi Osman Yurt için Sivas'ta tören düzenlendi. Törene Şehidin kardeşinin sözleri damgasını vurdu.

Evli ve 3 çocuk babası Osman Yurt, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Aynı çatışmada şehit olan Polis Memuru Mehmet Güngördü için Kayseri'de tören vardı.

32 yaşındaki Polis Memuru Mehmet Güngördü, bir yıllık evliydi. Güngördü yapılan törenin ardından, Güzelöz Mahallesi Mezarlığın'da son yolculuğuna uğurlandı.

PKK saldırısında şehit olan Vedat Dolançay için Van'da tören yapıldı. Törende Kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehidin babası Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" diyerek haykırdı.

Törenin ardından şehit Vedat Dolançay Saray ilçesi Mezarlığı'na defnedildi.

Kocaeli'de de tören vardı. Arif Subaşıoğlu, 28 gün sonra terhis olacaktı. Dün Cizre'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit oldu.

Subaşıoğlu için İhsaniye Merkez Yeni Cami'nde tören düzenlendi. Törenin ardından şehit Subaşıoğlu, İhsaniye mezarlığına defnedildi.

Diyarbakır'da şehit olan Bordo Bereli Yüzbaşı Fatih Yaşar için Konya'da tören düzenlendi.

Yüzbaşı Yaşar, Katar'da görev yapıyordu. Katar'daki görevinden dönerek geçici görevle Sur'a gitti.

Yaşar evli ve 1 çocuk babasıydı. Seydişehir'de düzenlenen törenin ardından, Bostandere Mahallesinde bulunan annesinin mezarının yanına defnedildi.

Uzman Çavuş Hasan Talay'ı ise Balıkesir'de binlerce yurttaş Türk bayrakları ile karşıladı.

27 yaşındaki Talay'ın ilk durağı babaevi oldu. Babaocağından alınan helalliğin ardından şehidin naaşı , Zağnos Paşa Cami'ine götürüldü.

Burada düzenlenen törene 20 bin yurttaş katıldı. Törenin ardından Şehit uzman çavuş Hasan Talay, Balıkesir Şehitliği'nde ebediyete uğurlandı.

ulusalkanal.com.tr

Kadıköy'de sanat yıkıldı Gündem Casusluk davasından tutuklanan Prof. Uzbay, Eczacılık Akademisi Başkanlığı'na getirildi Gündem Urla Villaları neden yıkılmıyor? Gündem Rus Büyükelçi: Rus pilotu öldüren Türkiye'de elini kolunu sallayarak dolaşıyor Gündem