Erdoğan ve Gül'ün İsviçre bankalarındaki gizli hesapları nasıl gün yüzüne çıktı?

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kayıtlarına da giren Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'ün İsviçre bankalarındaki gizli hesapları nasıl gün yüzüne çıktı? Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin bu soruya yanıt verdi. Pekin, 2010 yılında ABD'li bir istihbaratçının olayı Genelkurmay Dış İstihbarat Başkanı'na anlattığını, MİT'e bilgi verilmesi üzerine de o ABD'linin Türkiye'den çekildiğini açıkladı.

Abone ol

Bunu açıklayan ABD'li bir isthbaratçıydı. Bilgiyi açıklamasından hemen sonra MİT devreye girdi ve o istihbaratçı Türkiye'den çekildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsviçre bankalarındaki gizli hesaplarının nasıl ortaya çıktığını, eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin açıkladı.

Pekin, konunun ilk kez 2010 yılında Genelkurmay karargahına gelen bir ABD'li istihbaratçı tarafından dile getirildiğini söyledi.

Pekin'in açıklamalarına göre ABD'li istihbaratçı, dönemin Genelkurmay Dış İstihbarat Başkanı'na Erdoğan ve Gül'ün İsviçre bankalarında gizli hesapları olduğunu söyledi.

Konu önce Pekin'e aktarıldı. Pekin de bilgiyi dönemin Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'e iletti.

Koşaner, Pekin'e duyduklarını MİT'e anlatmasını istedi. MİT'in başında da yine Erdoğan'ın "sırdaşım" dediği Hakan Fidan vardı.

Fidan konuyu ayrıntılarıyla öğrendikten sonra ABD ile irtibata geçti. Sonrasında da ABD'li isihbaratçı Türkiye'den geri çekildi.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu 22'nci seçim mitingini Bitlis'te yaptı Gündem Patates fiyatı el yakıyor Gündem '252 ton makarnalık buğday gönderildi' Gündem Atatürk Havalimanı'nda tavan çöktü! Yaralılar var Gündem