Rapordan zarar çıktı

Sayıştay Denetim raporlarından kamunun ciddi oranda zarar ettiği ortaya çıktı. Meclis adına Bakanlıklar ve Kamu kurumlarını denetleyen Sayıştay’ın denetim raporlarının tamamında, kamu kurumlarının kötü yönetildiği ve zarar ettiği belirtildi.

Abone ol

Kamu kurumları, iyi yönetilmiyor ve kar etmiyor. Hükümetin seçim yatırımı olan her ile havaalanı projesi, kamuyu ciddi zarara uğratıyor.

Milletvekillerinden sır gibi saklanan Sayıştay'ın Denetim raporlarından kamu kurumlarının zarar ettiği ortaya çıktı. Bunların başında da Her ile havalimanı projesi geliyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesinin yaptığı hava alanlarından sadece 7’si kar ediyor. Kullanılmayan yap – işlet ve yolcu garantili havaalanlarının ekonomiye getirdiği yük bir hayli büyük. Uçuş maliyetleri incelendiğinde ise başı 230 bin lira ile Sinop çekiyor. alıyor. Türkiye'nin en yoğun meydanı olan Atatürk Havalimanı için uçuş maliyeti sadece 390 lira.

Kamu kurumları arasında en fazla zarar edenlerden birisi de Devlet Demiryolları oldu. Kurumun 2013 yılındaki zararı tam 1 milyon 280 bin lira. Sayıştay raporunda Devlet Demir Yolları ile ilgili bütün ihalelerin incelenmesi gerektiği notu bulunuyor.

Kötü yönetilen kurumlardan bir diğeri ise TOKİ. Rapora göre yolsuzluk ve kayırma had safhada. Kullanılan malzemeler de standart dışı. TOKİ’ye geç teslim ve kusurlu imalat yüzünden açılan tazminat davası sayısı 27 bini buldu. Bin 600 konut ise iade edildi.

Sayıştay raporlarında kamu kurumlarındaki atama ve terfilerde liyakata uyulmadığı da yer aldı. Adıyaman’da güvenlik görevlisi olarak işe başlayan bir kişinin önce Milas havaalanına Başmüdür yardımcısı; kısa süre sonra aynı yerde koruma ve güvenlik müdürü olarak görevlendirildiği, daha sonra Gaziantep Havaalanına atandığı belirtildi. Raporda bu tür atamaların çok fazla olduğuna da dikkat çekildi.

Haber: Sami Gökçe

ulusalkanal.com.tr

22 yıldır o kurşunla yaşıyor Gündem Tayyip Erdoğan bu isimlerden çok korkuyor Gündem İstanbul'da bir suikast daha! Başından tek kurşunla... Gündem TOKİ'den tarihi itiraf Gündem