Elazığ'da depremin ardından ilk ders zili çaldı

Elazığ'da depremin ardından ilk ders zili buruk çaldı. 3 hafta eğitime ara verilmişti. Kentteki 515 okulda 8 bin 895 öğretmen ve ?126 bin 276 öğrenci ders başı yaptı. Hem ilk dersin heyecanı hem de hüznü vardı. Öğrenciler, depremde yitirdikleri arkadaşlarını unutmadı. Sıralarına karanfil bıraktılar.

Abone ol

Elazığ'da yarı yıl tatilinin ardından deprem nedeniyle ara verilen eğitim öğretim yeniden başladı.

Kentte eğitime 3 hafta ara verilmişti. 435 resmi ve 80 özel okulda 8 bin 895 öğretmen ve ?126 bin 276 öğrenci için ilk ders zili çaldı.

Öğrenciler okula, derslerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşadı. Ancak bazı okullarda ikinci yarı yıl hüzünlü başladı. Çünkü depremde yitirdikleri arkadaşları vardı. Ve onları unutmadılar. Sıralarına karanfil bıraktılar.

Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Muhammed Salih Civelek, Sena Nur Demir ve Miraç Can Dişli sınıflarında arkadaşları ve öğretmenleri tarafından anıldı.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı, depremde zarar gören bir ilkokul ve ana sınıfını onardı. Depremzede çocukları ilk ders gününde yalnız bırakmadı.

Yeni okullarını gören öğrenci ve öğretmenler büyük mutluluk yaşadı. Okullarını yenileyen askerlere teşekkür ettiler.

ulusal.com.tr

Bozdoğan'da deve güreşi heyecanı Yurt Ankara'da 17,5 kilogram eroin ele geçirildiği operasyonda bir kişi tutuklandı Yurt Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı Yurt Van'daki depremde yaralanan vatandaşlar taburcu edilmeye başlandı Yurt