TSB, Fikret Otyam'a yapılan vefasızlığa tepki gösterdi

Antalya'da sanatçı ressam Fikret Otyam'ın adının sanat galerisinden çıkarılmasına bir tepkiler sürüyor. Türkiye Sanatçılar Birliği yayınladığı bildiride, Antalya Büyükşehir Başkanına "Bu yanlıştan dön" çağrısı yaptı.

Abone ol

Fikret Otyam'ın adının sanat galerisinden çıkarılması vefasızlığa tepkiler sürüyor.

Türkiye Sanatçılar Birliği düzenlediği yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyor.

Yayınladıkları bildiride "Antalya yanlız denizi, kumu, güneşi ile değil bağrından çıkardığı, geliştirdiği, büyüttüğü sanat kurumları ve sanatçılarının varlığı ile de büyük bir değerdir" ifadelerine yer veren sanatçılar, Fikret Otyam'ın adının sanat galerisinden kaldırılmasını kınadı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Medres Türel'in aldığı kararı eleştiren Sanatçılar Birliği, Antalya'da bir sanat ışığı yakan Otyam'ın, halkın ölümsüz bir değeri olduğuna dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanına seslenen sanatçılar, yapılan yanlışı düzeltilmesini, sanat galerisine tekrar Fikret Otyam'ın adının verilmesini istedi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

Ey Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı!

FİKRET OTYAM’ın adını tabelâdan silebilirsiniz ancak,

Halkın yüreğinden asla silemezsiniz.

Türkiye’nin yetiştirdiği, öncü ve yaratıcı kişiliği ile tüm sanat yaşamımıza büyük hizmetlerde bulunmuş ressam, yazar, fotoğraf sanatı ustası, sanatçı önderimiz

FİKRET OTYAM’ın adının verildiği, genç sanatçılarımızın hizmetine sunulmuş Resim Galerisi ve Sanat Merkezi’nden FİKRET OTYAM’ın adı çıkarılarak bir başka kuruluşa tahsis edilmesini nefretle kınıyoruz.

Antalya yanlız denizi, kumu, güneşi ile değil, bağrından çıkardığı, geliştirdiği, büyüttüğü sanat kurumları ve sanatçılarının varlığı ile büyük bir değerdir. Önderimiz FİKRET OTYAM varlığı, sanatının gücü, gönül zenginliği ve güzelliği ile Antalya’da sanatın ilk ışığını yakmış ve halkımızın ölümsüz bir cevheri olmuştur.

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’in basının önünde FİKRET OTYAM Sanat Galerisi’nin kapatılarak başka bir kuruma tahsis edileceğini ilân etmesi kabul edilebilir bir durum değildir zira, FİKRET OTYAM adının tabelâdan indirileceğini basının önünde açıklaması, sanata karşı işlenmiş suçun ilânıdır ve utanç vericidir. Türkiye’nin taşı toprağı kadar halkın olmuş sanatçısını inkâr etmek, halkın değerlerini, sanatını ve bağrından çıkardığı sanatçısını inkâr etmek demektir. Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den derhal bu vahim yanlışı düzeltmesini ve tekrar Anadolu’nun renkleri, gözü, yüreği olan usta sanatçımız FİKRET OTYAM’ın adıyla sanatın eline ve Antalya halkının yüreğine teslim etmesini istiyoruz.

İnci ÖZDİL

Orkestra Şefi

TSB Genel Başkan’ı

Masallar okul duvarında Kültür Sanat Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne mühür Kültür Sanat Usta sanatçı Fikret Otyam'a büyük vefasızlık Kültür Sanat Melihat Gülses sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı Kültür Sanat