Bakandan "Nöbet" savunması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile hekimlerine getirilen nöbet uygulamasını savundu. Bakan, "Aile hekimlerimiz sabah 8-akşam 8 çalışsınlar ki daha dinamik olsunlar" dedi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi üzerine sunum yaptı.

Sağlıkta Dönüşüm Programının 11. yılına geldiğini belirten Müezzinoğlu, "önemli çalışmalar yapıldı" ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, Aile hekimliği ile ilgili de değerlendirme yaptı. Bakan tepkilere neden olan nöbet uygulaması savundu.

"Aile hekimlerini, toplumun karşısına daha geniş bir muhatapla taşımak istiyoruz. Onun için hafta arası günlerde sabah 08.00-akşam 08.00 gibi; cumartesileri de yine aynı saatleri içeren nöbetlerle istiyoruz ki, aile hekimlerimiz daha dinamik olsun."

Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının meclis önünde yaptıkları eylem için "Meclis önüne gelmek yerine Bakanlığın sıcak mekanlarında onları ağırlamak isteriz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

'30 yıl sürecek karakış kapıda' Gündem İlber hocadan 'Amerikan'ın keşfi' yorumu Gündem İşte CIA’nın kullandığı Türk gazeteciler Gündem HDP'den CHP'ye açılım çağrısı Gündem