10 yıl aradan sonra ilk kez gitti!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıl aradan sonra ilk kez resmi ziyaret için Mısır'a gitti. Putin, Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile bir araya geldi.

Abone ol

Mısır'ın bugün önemli bir ziyaretçisi vardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 10 yıl aradan sonra ilk kez resmi ziyaret için Kahire'ye gitti. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi Putin'i havalanında karşıladı.

Putin ve Sisi, heyetler arası görüşmelerde askeri ve ekonomik birçok anlaşmaya imza attı. Putin, Kahire'de onuruna verilen yemekte Sisi'ye "Ak-47" Kalaşnikof marka tüfek hediye etti.

Hediye anlamlı, zira Rusya ile Mısır'ın 3 milyar dolarlık silah anlaşması imzalaması bekleniyor. Silahların finansmanını da Birleşik Arap Emirlikleri'nin karşılayacağı belirtildi. Özellikle savaş uçakları ve helikopterlerinin Rusya’dan ithal edileceği tahmin ediliyor.

Görüşmelerin gündeminde ikili ticaret ve enerji konuları da var. Rusya’dan buğday ve kereste gibi farklı ithalat kalemlerinin yanı sıra nükleer santral konularının da taraflar arasında görüşüleceği kulislere yansıyan haberler arasında.

ulusalkanal.com.tr

Esad: ABD ile görüşmeyiz Dünya Bankada şeker alarmı! Dünya Dünya orduları 2015'e nasıl girdi? Dünya ABD-AB çatlağı derinleşti Dünya