Ankara Mısır'dan, Washington da İran'dan rahatsız oldu

Suriye'de siyasi çözüm için Viyana'da yapılan Dışişleri Bakanları toplantısında Rusya, bundan sonraki toplantılarda İran ve Mısır'ın da yer alması görüşünü dile getirdi. Ankara Mısır'dan Washington da İran'dan rahatsız oldu.

Abone ol

Suriye'nin geleceğini konuşmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan Dışişleri Bakanları Zirvesine toplantıya katılmayan Mısır ve İran damgasını vurdu. Rusya iki ülkenin de bundan sonraki toplantılara katılmasını önerdi. Ankara Mısır'dan Washington da İran'dan rahatsız oldu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Türkiye, ABD, Rusya ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıda Moskova, "bundan sonra yapılacak toplantılarda bölgenin iki önemli aktörü İran ve Mısır’ın da yer alması gerektiği" görüşünü dile getirdi.

Lavrov, özellikle İran olmadan Suriye meselesinin çözülmesinin zor olduğunu ifade etti. Türk Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu İran’a karşı çıkmadı. Ancak Mısır’ın sürece katılmak istenmesinden rahatsız oldu.

Lavrov'un İran önerisinin ise Suudi Arabistan'ı ve Amerika'yı rahatsız ettiği öğrenildi.

Bir sonraki toplantının 30 Ekim'de yapılabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

ÖSO'ya hava desteği verebileceklerini söyledi Dünya Gaz bombası Kosova Meclisi'nin vazgeçilmezi haline geldi Dünya Meksika'ya tayfun uyarısı geldi Dünya Suriye ordusu 100 teröristi öldürdü Dünya