Dışişleri Bakanlığı'ndan NATO açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in "Türkiye'yi savunmak için asker göndermeye hazırız" sözleriyle ilgili Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç açıklama yaptı. "NATO'dan asker talebimiz olmadı" diyen Bilgiç, Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmeleri konusunda Rusya'dan izahat beklendiğini de söyledi.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in “Herhangi bir tehdit durumunda Türkiye’yi savunmaya hazırız" açıklamasına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten yanıt geldi.

"Açıklamayı memnuniyetle karşıladık” diyen Bilgiç "Bunun için bir konsey kararı gerekli. Ülkemizin bu aşamada bu yönde bir kararı bulunmuyor." ifadelerini kullandı.

Amerika ve Almanya'nın patriot bataryalarını geri çekmeleri konusuna da değinen Dışişleri Sözcüsü “Patriot misyonunun geleceği hakkında NATO’da henüz bir karar alınmadı. Bu Rusya’nın özellikle son günlerde Suriye’deki çerçevesinde bunlar tekrar gözden geçirilebilecek hususlar. Türkiye’nin savunması için en önemli husus, ulusal yeteneklerimizin kullanılması. Ulusal imkanlarımız Türkiye’nin savunması için yeterli.” dedi.

Rus askeri yetkililerinin Ankara’ya gelip gelmeyeceği yönündeki bir soruya da cevap veren Bilgiç, “Rus basınında Rusya ile askeri makamlarımız arasında çalışma grubu olacağına dair bazı bilgiler yer aldı. Bunların doğru olmadığını söyleyebilirim." dedi.

Hava sahası ihlalleri konusunda angajman kurallarının ihlal edildiğini de vurgulayan Bilgiç "Angajman kurallarının detaylarını Rus Büyükelçisine verdiklerini, beklentilerinin Rus yetkililerin ihlallere ilişkin bilgi vermesi” olduğunu kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Nobel Ödüllü Türk Aziz Sancar: Şuyum buyum derseniz olur şu bu Türk'üm derseniz saygı görürsünüz Gündem Abdullah Cömert davası başladı: Katilin tutuklanmasını istiyoruz Gündem 1 Kasım’ı “tarihi bir fırsat”a dönüştürmek? Gündem AOÇ düşlerinde ödüller sahiplerini buldu Gündem