İstanbul'daki tarihi camilerin güvenliği ve bakımı İBB tarafından yapılacak

İstanbul'un tarihi camilerinin temizlik, bakım ve güvenliği Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden AKP ve CHP'li üyelerin oylarıyla geçen protokolde, 34 tarihi caminin içinde, tarihi statüye sahip olmayan, yapımı devam eden Çamlıca Cami'sinin de yer alması dikkat çekti.

Abone ol

İstanbul'daki tarihi camilerin güvenliği ve bakımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne emanet.

İl Müftülüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol anlaşması, Büykşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li ve CHP'li üyelerin oyları ile onaylandı.

Protokole göre, İstanbul'daki 34 tarihi caminin güvenlik, rehberlik, temizlik, bakım ve onarım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu hizmetlerin karşılanması için Büyükşehir Belediye bünyesinde bir ekip oluşturulacak.

Karara olumlu oy veren CHP'li üyeler, protokolde camilerin yanısıra Kilise, Sinagog ve diğer ibadethanelerin de yer almasını gerektiğini vurguladı.

Sultanahmet, Ortaköy, Süleymaniye ve Dolmabahçe gibi tarihi camilerin arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu inşaat halindeki Çamlıca Camisi'nin de yer alması dikkat çekti.

Meclis'te söz alan CHP Grup Sözcüsü Toygun Çoban, onca tarihi caminin arasında yapımı devam eden Büyük Çamlıca Camisi'nin yer almasını tuhaf karşıladıklarını belirtti.

HABER: GÖKHAN ÇELİK

ulusalkanal.com.tr

BM'den Erdoğan'a cevap Gündem DİSK Genel Kurulu PKK-PYD propagandası ile başladı: Bakan Soylu salonu terk etti Gündem 2016 bütçe tasarısı görüşülüyor Gündem Dün Kafkas Seddi yıkılırken, bugün Suriye Seddi çekilmeli! Gündem