AKP internette sansür yasasında kısmi değişikliğe gidiyor

Hükümet, internette sansür yasasında sürpriz bir adım atmaya hazırlanıyor. Meclis’te bugün internet yasası hareketliliği yaşandı. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet partileriyle görüştü. Görüşmelerde, TİB Başkanına verilen yetkilerin kısmen hafifletilmesinin gündeme geldiği öğrenildi.

Abone ol

Düzenlemeyle ilgili Meclis’te olağanüstü görüşme trafiği yaşandı. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, muhalefet partileriyle temasa geçti.

Yanında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Recai Berber de bulundu.

Görüşmelerin gündeminde internet düzenlemesi vardı. Ziyaretlerde, TİB Başkanı'na verilen "erişim engelleme yetkisinde" kısıtlamaya gidilebileceği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Bakan Lütfi Elvan TİB Başkanı'na 4 saat içinde erişim engelleme yetkisinde kısmi geri adım atılmasını teklif etti. Yapılacak değişiklikle, erişim engelleme kararını 24 saat içinde bir Sulh Ceza Hakimi'ne de göndermesi zorunlu olacak.

Hakimin de 48 saat içinde, kararını verme mecburiyeti olacak. Aksi halde, erişimin engellenmesi kararı ortadan kalkacak.

Hükümetin, ikinci değişiklik önerisi ise, “trafik bilgisinin tanımı konusunda” olacak.

Öneriye göre, istenecek bilgiler URL bazında değil, IP ve abone kimlik bilgisi bazında olacak.

Ancak yasa Meclis’^te kabul edildiği için bu değişikliklerin nasıl yapılacağı tartışma konusu oldu. Eğer Cumhurbaşkanı yasayı veto etmezse, AKP’nin Meclis’te görüşülen torba yasa içine bu konuyla ilgili düzenlemeleri de ekleyeceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

“Melih’in yalanları, bitmiyor talanları…“ Gündem Gülen'in Sarıgül ile ilgili ses kayıtları yayınlandı Gündem BDP'den özerklik hazırlığı Gündem Başvuru süresi doldu Gündem