İlber Ortaylı canlı yayında açıkladı: Beni çok etkiliyor

Tarihçi Profesör İlber Ortaylı, katıldığı bir televizyon kanalında, 10 Kasım ile ilgili kendisini etkileyen olayı açıkladı. Tarihçi Profesör Ortaylı, "Bir toplum var karşında. Öyle rastgele bir kalabalık yok karşında, anladın mı? İnsanlar kendileri yapıyor. Yapmayana birisi ne yapıyor? Bir şey diyemiyor. Kanun yok, polis yok. Soruşturma açılmıyor yani. Ben beğeniyorum b töreni. Bu önemlidir. Dünyada belirli adetler oluyor fakat bu çok uzun bir şey" ifadelerini kullandı. İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk gibi liderlerin dünyada çok az olduğunu da sözlerine ekledi.

Abone ol

Tarihçi Profesör İlber Ortaylı, katıldığı bir televizyon kanalında, "Saat 9'u 5 geçe olayı beni çok etkiler" dedi

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı nedeniyle açıklamalarda bulunan Ortaylı, 9'u 5 geçe yaşananların kendisini fazlasıyla etkilediğini söyledi.

"ÖYLE RASTGELE BİR KALABALIK YOK KARŞINDA"

Tarihçi Profesör Ortaylı, "Bir toplum var karşında. Öyle rastgele bir kalabalık yok karşında, anladın mı? İnsanlar kendileri yapıyor. Yapmayana birisi ne yapıyor? Bir şey diyemiyor. Kanun yok, polis yok. Soruşturma açılmıyor yani. Ben beğeniyorum b töreni. Bu önemlidir. Dünyada belirli adetler oluyor fakat bu çok uzun bir şey" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK GİBİ LİDER ÇOK AZ

İlber Ortaylı, Mustafa Kemal Atatürk gibi liderlerin dünyada çok az olduğunu da sözlerine ekledi.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek yazdı: Mustafa Kemal Yürüyüşü’nün ulaştığı menzil Gündem Recep Akdağ: Sabah 4'lere kadar Narcos dizisini izledim Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyoruz Gündem İstanbul ve Adana'da IŞİD operasyonu: 93 gözaltı Gündem