Afrin'de patlayıcıyı "Leylak" buldu, "METİ" imha etti

Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin teröristlerden temizlendi. Şimdi ise tuzaklanan bombalar imha ediliyor. Komandolar patlayıcıları "Leylak" ile buluyor, "METİ" ile imha ediyor.

Abone ol

Afrin'de patlayıcıyı "Leylak" buldu, "METİ" imha etti.

Zeytin Dalı Harekâtı'yla terörden arındırılan Afrin'de temizlik sürüyor...

Bölgede teröristlerin tuzakladığı bombalar imha ediliyor. Komandolar patlayıcı tespit ve imha çalışması yapıyor.

Terör örgütü üyelerince tuzaklanan patlayıcıların bulunması ve imhasında mayın, el yapımı patlayıcı tespit ve imha timi METİ görev yapıyor. Belirlenen bölgelerde aramaları sürdüren timde mayın köpekleri de görev alıyor.

Mayın köpeği Leylak'ın, arama yaptığı barikatta uyarı vermesi üzerine alandaki aramalar metal mayın dedektörleriyle devam etti.

El yapımı patlayıcıların bulunması üzerine etrafta güvenlik önlemi alındı.

Sonrasında patlayıcılar kontrollü olarak işte böyle imha edildi.

Harekât kapsamında teröristlerin açtığı çukurlar da kapatılıyor. Teröristlerce kazılan çukurun kapatma çalışmaları zırhlı loder ile yapılıyor.

Afrin'de terör örgütünün "EYP imalathanesi" de ortaya çıkarıldı.

Jandarma komando ve polis özel harekat timleri, bir evin ahırının el yapımı patlayıcı imalathanesi olarak kullanıldığını tespit etti.

Ahırdaki aramalarda bulunan 10 adet TM 57 antitank mayını, 5 el yapımı boru tipi patlayıcı, 3 el yapımı düzenek kontrollü şekilde imha edildi.

ulusal.com.tr

Viyana'dan Türkiye açıklaması Gündem İHA tespit etti, SİHA vurdu Gündem Facianın yeni görüntüleri ortaya çıktı Gündem Türkiye-Avrupa Birliği zirvesi, Bulgaristan’ın Varna kentinde bugün yapılacak Gündem