CHP AYM'ye gidecek!

CHP, yeni yargı paketi ve iç güvenlik paketini yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, "AKP iktidarı yürütmeye uygun yargı yaratma çabası içinde" dedi. İç güvenlik paketinin ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu savundu.

Abone ol

CHP, hükümetin Meclis'e sunduğu yeni yargı paketi ve iç güvenlik paketini yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacak. Açıklamayı, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök yaptı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesinin hayatını kaybetmesi nedeniyle grup toplantısı yapılamamıştı. Grup Başkanvekili Levent Gök bazı milletvekilleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Toplantının gündemi ise Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan yargı paketi ve iç güvenlik paketiydi.

Gök, iç güvenlik paketinin ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin "Yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne taşır mısınız" sorusuna ise "Elbette" şeklinde yanıt verdi.

Yargı paketi, yüksek yargıdaki F tipi örgütlenmenin tasfiye edilmesini hedeliyor. Örgüte yakın isimlerin çoğunluk oluşturduğu ve kumpas davalara bakacak Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin üye yapısının değiştirileceği belirtiliyor. Bu yolla temyiz için 9. Daire'ye gelen Ergenekon, Balyoz ve Casusluk gibi kumpas dosyalarına yeni heyetlerin bakması sağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

''Gemimiz orada durur'' Gündem “Türkiye bize silah yardımında bulundu“ Gündem Askeri Yargıtay üyesi anlattı: Emekliliğe zorladı Gündem ''Terörist Rıza'yı aklama Davutoğlu'na mı kalmıştır?'' Gündem