ABD terör örgütüne yeni silahlar gönderdi

Amerika'nın teröristlere silah yardımı sürüyor. Son sevkiyat Deyr-i Zor'a yapıldı. 250 TIR dolusu silah PKK'ya gönderildi. Gerekçe olarak ise bölgedeki IŞİD'e yönelik operasyonlar gösterildi.

Abone ol

Amerika, PKK/PYD'ye yine TIR'larla ağır silah gönderdi.

Suriye'de PYD/YPG'nin paravan örgütü SDG'ye 250 TIR ağır silah ve zırhlı Hummer araçları sevk edildi.

Silahlar ve zırhlı araçlar Irak'ın kuzeyinden kara yoluyla Semelka Sınır Kapısından sokuldu.

Açıklamayı bir PYD elebaşı yaptı. PYD'li, silah yardımının nedenini de açıkladı... Gerekçenin "Deyr-i Zor'daki sözde IŞİD operasyonları" olduğunu ifade etti.

Amerika ise IŞİD'i bahane ederek petrol zengini olan Deyr-i Zor bölgesinde askeri varlığını artırıyor. Burada Amerika'nın 3 askeri üssü de bulunuyor.

Suriye'nin en doğu ucunda bunlar yaşanırken kuzeydeki Tel Rıfat'ta ise terör örgütü PKK/PYD sivillere ait ev ve arazileri ateşe veriyor.

Havadan çekilen bu görüntülerde söz konusu kentte dumanların yükseldiği görüldü.

Örgüt, Şubat 2016'dan bu yana işgal ettiği Tel Rıfat ve çevresindeki köylerde bulunan bazı fırınları ve içinde arpa ile buğdayların bulunduğu tarlaları da yaktı.

Halep'e bağlı olan Tel Rıfat, Türkiye sınırına 18 kilometre mesafede bulunuyor. Zeytin Dalı Harekâtı'yla temizlenen Afrin'e ise komşu konumda...

ulusal.com.tr

Vatan Partisi Avrupa'da çalışmalarını hızlandırdı Dünya Kandil'den kaçan teröristlere İran darbesi Dünya Ünlü sunucunun intiharındaki sır perdesi aralandı Dünya İran'da ilk kez bir kadın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne atandı Dünya