Muharrem İnce: "Bugün başlattığımız hareketin adı, 'Bin Günde Memleket Hareketi'dir"

Muharrem İnce, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, 4 Eylül'de Sivas'tan "Bin Günde Memleket Hareketi" başlatacağını açıkladı. İnce, açıklamalarında CHP yönetimine eleştirilerde bulundu. Millet ittifakına destekleri için PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP'ye teşekkür etti.

Abone ol

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddiaları haftalardır tartışılıyor. Ana muhalefet partisinde hareketliliğe neden olan bu gelişmelere ilişkin İnce Ankara’da basın toplantısı düzenledi.

Yeni parti iddialarından hiç bahsetmeyen İnce, 4 Eylül’de Sivas’tan “Bin Günde Memleket Hareketi” başlatacağını açıkladı.

Hedefinde CHP yönetimi de vardı İnce’nin. CHP liderinin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aday çıkarma isteğini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tuncay Özkan’ı Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ataması da İnce’nin gündemindeydi.

İnce, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçim gecesinde yaşananlara da açıklık getirdi. CHP yönetiminin 4 milyon oyu sokağa attığı iddiasında bulundu.

Yerel seçimlerde CHP’nin HDP ile “örtülü” ittifakını bir üst seviyeye taşıdı İnce. Millet İttifakı’nın büyükşehirlerdeki başarısı için PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye teşekkür etti.

Muharrem İnce, ikinci açıklamasını da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde yapacağını kaydetti.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Doğu Akdeniz'de çözümün yolu, diyalog ve müzakeredir" Gündem Bitlis kırsalında 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Türkiye'den Irak'a PKK uyarısı Gündem Irak'ın kuzeyinde bir korucu şehit oldu Gündem