Kadir Güntepe tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında bir süre önce gözaltına alınan Beytüşşebap eski kaymakamı Kadir Güntepe tutuklandı. Güntepe'nin gözaltına alınan eşi ise daha önce serbest bırakılmıştı.

Abone ol

FETÖ soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski kaymakamı tutuklandı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ'nün mülkiye yapılanması soruşturması kapsamında, Beytüşşebap eski kaymakamı Kadir Güntepe bir süre önce Kayseri'de gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullandığı iddia edilen Güntepe adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Güntepe'nin tutuklanmasına karar verildi.

Güntepe, cezaevine götürülüşü sırasında, "Yazın, Kadir Güntepe'den terörist çıkmaz. Bütün cumhuriyet savcıları bir araya gelsin, Kadir Güntepe'den terörist çıkaramaz. Bu kumpastır, eninde sonunda bunun hesabı hukuk içerisinde sorulacaktır" diye konuştu.

Güntepe, daha önce Şırnak'ın Beytüşşebap ve Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı olarak görev yapmıştı. Güntepe, 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanmıştı. Güntepe henüz göreve başlamamıştı.

Gözaltına alınan Güntepe'nin eşi ise daha önce serbets bırakılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Karadeniz'de geçiş tatbikatı Gündem Kayseri'deki terör saldırısında yaralanan asker babaevinde Gündem O muhabir gözaltına alındı Gündem 2 Şubat Perşembe 2017 İstanbul ve Ankara hava durumu Gündem