Şehit itfaiyeci Taner Çebi için tören düzenlendi

İstanbul Sultanahmet'teki yangında şehit olan İtfaiyeci Onbaşı Taner Çebi toprağa verildi. Kahraman itfaiyeci, Sultanahmet'teki otel yangınında 3 kişiyi alevlerin içinden çıkarıp kurtarmıştı.

Abone ol

Türkiye kahraman itfaiyeciyi son yolculuğuna uğurladı.

Şehit İtfaiyeci Onbaşı Taner Çebi için İtfaiye Daire Başkanlığı önünde tören yapıldı. Çebi, törenin ardından Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınarak Edirnekapı'daki İtfaiye Şehitliği'de toprağa verildi.

Şehidin eşi gururluydu. Çünkü Onbaşı Çebi, Sultanahmet'teki otel yangınında 3 kişiyi alevlerin ortasından çıkarıp kurtarmıştı. Ancak son kalan o 1 kişi için tekrar alevlerin arasına girdiğinde dengesini kaybederek düşmüştü.

Cenaze törenine katılan, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu Konsolos Yardımcısı Daniel Droz-Vincent, kurtardığı Fransız vatandaşları için Şehit İtfaiyeci Çebi'nin eşi Ayla Çebi'ye konslolosluk adına taziyelerine sundu.

Şehit itfaiye eri Çebi, evli ve biri 5, diğeri 1 buçuk yaşında 2 çocuk babasıydı.

Anadolu Ajansı, ilerleyen günlerde yayımlamayı planladığı "Zorlu Meslekler" başlıklı haber paketi kapsamında, 15 yıldır itfaiyecilik görevini sürdüren Taner Çebi ile de görüşmüştü.

Emekli Oramiral Özden Örnek'e veda Gündem Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı Gündem Demirtaş ve Önder hakkında hapis istemi Gündem Seçim ittifakı için süreç bugün başladı Gündem