Bu adam kim?

LYS 2014 sonuçlarına bakan herkes,"bu adam kim" sorusunu soruyor!

Abone ol

LYS 2014 sonuçlarına bakan herkes,"Bu adam kim" sorusunu soruyor!

ÖSYM'nin internet sitesinden 28 Haziran 2014 tarihinde açıklanan Yükseköğretime Geçiş sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler karşılarında başka birini buluyor. TC Kimlik numarası ve ÖSYM şifresi ile girilebilen sistemde öğrencilerin kedilerine ait fotoğrafları bulunması gerekirken karşılarında bir erkek öğrencinin fotoğrafları çıkıyor. ÖSYM tarafından henüz net bir açıklama yapılmayan hatayı öğrenen öğrenci ve veliler şaşkınlıklarını sosyal medya üzerinden dillendirdi.

Konu ile görüşlerini ulusalkanal.com.tr ile paylaşan bir öğrenci,"Tekrar puanlarıma bakmak için girdiğim sistemde gözlerime inanmadım. Hatta çıktım tekrar girdim. Ama gördüm ki yine aynı. Bu saatten sonra ben bu sisteme nasıl güveneceğim. Bugün fotoğrafları değiştiren yarın puanlarımızı değiştirir, geleceğimizle oynarlar. Yazık gerçekten. Gelecekten cidden endişeliyim" dedi.

ÖSYM'nin bu skandal hatası üzerine bir kez daha "ÖSYM ne kadar güvenli?" sorusunu akıllara getirdi.

Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

Diyanet İşleri Başkanı açıkladı Gündem Bilim ile Gönülün Dertleşmesi* Gündem Sütaş işçileri İstiklal Caddesi'ne çıktı! Bakın ne dağıttılar Gündem ''AKP, PYD ile ittifak yapsın'' Gündem