Yatağan'da işçiler taleplerini kabul ettirdi!

Özelleştirmeye karşı mücadele eden Yatağan işçilerinin eylemi sona erdi. İşçiler Yatağan Termik Santrali’ni alan şirketle masaya oturdu, taleplerini kabul ettirdi. Eylem bu şekilde sona ererken 446 gün süren Yatağan mücadelesi de altın harflerle tarihe geçti. Ancak işçiler, kamulaştırma için direnmeye devam edecek.

Abone ol

Tam 446 gün sürdü, anlaşmayla sona erdi. Özelleştirmeye karşı mücadele eden Yatağan işçileri santrali alan şirketle masaya oturdu, uzlaşı sonucu eylemi bitirdi.

Muğla’da kurulu Yatağan Termik Santrali ve bağlı kömür ocağı 1 milyar 91 milyon dolara Elsan Elektrik şirketine satıldı. Özelleştirme için son imzalar 1 Aralık’ta atıldı. Özelleştirmeye karşı eylem yapan işçiler de hak kaybına uğramamak için şirketten bir dizi talepte bulundu. Talepler kabul edilince uzlaşma sağlandı. Konuyla ilgili açıklama santral önünde yapıldı. Yeni bir mücadelenin haberi verildi.

İşçilerin 3 temel talebi vardı; kıdem ve ihbar tazminatlarının verilmesi, işçinin yasal süre içinde istediği anda 4/C’ye geçişinin sağlanması ve taşeron işçilere kadro verilmesi. Yatağan işçileri tüm istekleri şirkete kabul ettirdi. Bunun yanı sıra işçilerin her ay ödediği 500 liralık lojman kirası da kaldırıldı.

Böylece Yatağan işçilerinin mücadelesi 446 günün ardından son bularak tarih sayfalarında yerini aldı.

ulusalkanal.com.tr

Rasih Nuri İleri hayatını kaybetti Gündem Trafikte öldürüyor! Gündem Bu tuzağa düşmeyin! Gündem Öldü diye gömülen bebek hayata döndü Gündem