Vatan Partisi'nden Levent Kırca açıklaması

Usta oyuncu Levent Kırca 65 yaşında hayatını kaybetti. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi de olan Kırca için Vatan Partisi'nden açıklama geldi.

Abone ol

Vatan Partisi'nin yaptığı açıklamada, "Acı kaybımız dolayısıyla büyük üzüntü duyuyor, Milletimize baş sağlığı diliyoruz." denildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

Dava adamı ve büyük sanatçı Levent Kırca’yı kaybettik. Partimizin liderlerinden olan Levent Kırca, hayatı boyunca dik durmanın, boyun eğmemenin simgesi oldu.

Kendini sakınmayan, cesaretle öne atılan tavrı bizlere örnektir. Çıktığı yolun taşlar ve dikenlerle dolu olduğunu iyi biliyordu. Ama her seferinde en öndeydi. Hiçbir zaman toplumsal konumunu gözetmedi. Girdiği mücadelelerde her şeyini ortaya koydu.

Mizah, Levent Kırca’nın elinde hep bir mücadele aracıydı. El atmadığı toplumsal ve siyasal alan neredeyse yoktur. Kişiliğiyle umut, iyimserlik ve neşe kaynağıydı. Sanatına yansıyan da en başta bu özellikleridir. Toplumun neye ihtiyacı olduğunu iyi biliyordu… Çok geniş kesimleri etkiledi, eğitti. Ve elbette halk düşmanlarının hedefi oldu. Ondan her zaman korktular.

Sanatıyla öngördükleri toplum için adeta bir okuldu. Büyük ustanın yeri doldurulamaz. Ama açtığı yolda daha nice büyük sanatçılar yetişecek.

Vatan Partisi, bıraktığı emanetin sahibidir. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki patlamalara ilişkin Davutoğlu'ndan açıklama Gündem TGB'den Levent Kırca açıklaması: Sözümüz var! Gündem İçişleri Bakanı Selami Altınok’tan istifa açıklaması Gündem Uğur Dündar yazdı: Olmaz bu kadar zulüm!.. Gündem