Yatağan'da iş bırakma

Yatağan işçileri, çalıştıkları santralin özelleştirilmesine karşı iş bıraktı. İşçiler, tam 8 saat boyunca santralde üretim yapmadı.

Abone ol

Özelleştirme öncesi işçiler uyarı eylemi yaptı, santral 8 saat boyunca çalışmadı. Yatağan işçileri, çalıştıkları santralin satışına karşı iş bıraktı.

Muğla'da kurulu Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrali ile kömür ocaklarının özelleştirilmesi için tüm işlemler tamamlandı. Sırada yalnızca devir teslim aşaması var. Bunun için son tarih 7 Aralık. Santralde çalışan işçiler ise bu süreç öncesi eylemini artırdı, 08.00-16.00 vardiyasında işbaşı yapmadı.

Eylem yapan Yatağan işçileri yalnız değildi. İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk da oradaydı. Önce Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik'i ziyaret etti, ardından işçilerin direniş çadırına gitti.

Yatağan işçilerinin eylemi bunula sınırla kalmayacak. İşçiler önümüzdeki günlerde de işyerini terketmeme eylemi yapacak.

ulusalkanal.com.tr

31 madende üretim durdu Ekonomi 'Yatağan’da zafere çeyrek kaldı' Ekonomi “Konut Tüketicisi Ne Kadar Bilinçli?“ Ekonomi Demiryolu işçisi Ankara’da Ekonomi