Valeriy Korovin, Vatan Partisi kurultayını değerlendirdi: Zafer kazananların kurultayı

Rusya Federasyonu Halk Meclisi Üyesi ve Jeopolitik İncelemeler Merkezi Başkanı Valeriy Korovin, Vatan Partisi kurultayına ilişkin bir yazı kaleme aldı. "Vatan Partisi’nin kurultayı, zafer kazananların kurultayıdır" diyen Koroniv, Doğu Perinçek'in sözlerinden alıntı yaparak Milli Hükümet projesine destek verdi. Koroniv, "Avrasyacılık Rus toplumunu birleştiriyor. Yarın bu Türkiye’de de gerçek olacaktır. Yarınlar bizlere aittir, Rusya ve Türkiye beraber olacak ve artık bundan geri dönüş yok" dedi.

Abone ol

"Ankara’da Kemalist parti Vatan Partisi’nin kurultayı muzaffer bir şekilde yapıldı ve bu satırların yazarına sadece kurultayda yer almak değil, katılımcıların alkış tufanı ve tek yürek halinde, çok heyecanlı desteği eşliğinde kürsüden konuşma yapmak da nasip oldu."

Rusya Federasyonu Halk Meclisi Üyesi ve Jeopolitik İncelemeler Merkezi Başkanı Valeriy Korovin, Vatan Partisi kurultayını bu ifaderlerle özetledi.

Kurultaya katılan Korovin, izlenimlerini kaleme aldı. Korovin, Vatan Partisini, "tek yürek, samimi, birlik ve gerçeklik, fedailik ve fikrin üstünlüğü..." sözleriyle tanımladı.

15 Temmuz darbe girişimini Kemalistler ve Avrasyacılar'ın boşa çıkardığını belirten Korovin, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek ve partinin önde gelen isimlerinin yakın zamana kadar hapse atıldığını ancak bugün o hücrelere düşmanların düştüğünü belirtti.

Perinçek'in milli hükümet açıklamalarını hatırlatan Korovin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tutumunun milli hükümet umudunu verdiğini söyledi.

"MİLLİ HÜKÜMET OLMALI: Şu an AKP’nin kurucusu olan Recep Tayyip Erdoğan’ın tutumu, Türkiye’de parti kimliğine bakmaksızın, Türkiye’nin bütün vatanseverlerini birleştirecek, halkın güvenini kazanacak milli bir hükümetin kurulması umudunu veriyor. Milli hükümete katılmak için konulan tek tabu, Amerika yandaşlığı, İslamcılık, liberalizm ve demokratik bataklık, yani bağımsız Türkiye’nin neredeyse sonunu getiren her şeydir. “Milleti birleştiren bir Milli Hükümet kurmaya hazırız. AKP tek başına yönetemez hale geldi. Türkiye’yi dışarıdan yönetenlerin zamanı geçti. Diğer bütün partilerin üyeleri Vatan Partisi’ne yöneldi ve bu Milli Hükümeti kurmak için iyi bir başlangıçtır. İktidar partisi de dâhil bütün millî güçlerle işbirliğine hazırız” şeklinde kurultay kürsüsünden sesleniyor Doğu Perinçek. Bugün Kemalistler ve Erdoğan birlikte olabilirler ve olmalılar. Milli birlik ve dış düşmandan kurtulmak uğruna."

Korovin, Doğu Perinçek'in "Bizim programımız Avrasya ve Şangay İşbirliği Örgütüdür" açıklamasından da alıntı yaptı "Vatan Partisi’nin kurultayı, zafer kazananların kurultayıdır." dedi. Rus siyasetçi, Türkiye'nin Avrasya stratejisi yolunda olduğunu vurguladı. Koroniv yazısını, "Avrasyacılık Rusya’da üstünlük sağlayan bir değerler dizisi oldu, bugün de iktidarın rotasını belirliyor ve Rus toplumunu birleştiriyor. Yarın bu Türkiye’de de gerçek olacaktır. Yarınlar bizlere aittir, Rusya ve Türkiye beraber olacak ve artık bundan geri dönüş yok" sözleriyle tamamladı.

ulusalkanal.com.tr

Fransız savaş gemisi Rodos Adası’na liman ziyareti yaptı Gündem Adana Barosundan sigorta aracı kurumlarına dava Gündem İpsala Sınır Kapısı'nda geçiş durduruldu Gündem "Ermeni Belgeleriyle 1915" belgeseli dünya turunda Gündem