CHP, AYM yolunun kapalı olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a yanıt verdi

AKP ile CHP arasında OHAL kapsamında çıkartılan kararnameleri Anayasa Mahkemesi'ne taşıma tartışması var. Kararnamelerin iptali için AYM yolunun kapalı olduğunu öne süren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a CHP'den yanıt geldi. Grup Başkanvekili Özgür Özel, "AKP’li bakanların kendisini AYM’nin yerine koyması kabul edilemez" dedi.

Abone ol

AKP, Olağanüstü Hal ilanının ardından çıkartılan kararnamelerin Anayasa Mahkemesi'ne götürülemeyeceğini savunuyor, CHP ise kararnameleri yargıya taşıma hedefinde.

AKP ile CHP arasında kararnamelerin Anayasa Mahkemesi'ne götürülüp götürülemeyeceğine ilişkin tartışmalar sürüyor.

CHP'nin kararnameleri yüksek yargıya taşıma hazırlığını "AYM yolu kararnamelere kapalı" sözleriyle değerlendiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a yanıt geldi.

Açıklamayı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptı.

Milliyet'e konuşan Özel, "AKP’li bakanların yetki aşımının şehvetiyle kendilerini Anayasa Mahkemesi’nin yerine koyması kabul edilemez" dedi.

Özel, Anayasa Mahkemesi'nin kararnameleri OHAL'in konusu, süresi ve bölgesiyle sınırlı olması bakımından denetleyeceğine ilişkin 3 karar olduğunu hatırlattı, "AKP, ilk kararname hariç diğerlerinde OHAL süresini ve konusunu aştı" değerlendirmesi yaptı.

Özel, "Anayasa Mahkemesi'nin, çok açık şekilde süre ve yetki aşımı olan bu KHK’lara ilişkin vereceği kararlardan sonra Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın suratını görmek isterim. Başbakan yardımcısı, AYM'nin vereceği karara ilişkin bir şey bildiğinden hareket ederek konuşuyorsa, yargı bağımsızlığı ve Anayasa Mahkemesi’nin bağımsızlığı açısından ciddi yara açar." dedi

AÇIKLAMADA DİKKAT ÇEKEN KISIM

Grup Başkanvekilinin açıklamada, PKK'lı belediyelere kayyum atanmasını sağlayan kararnameleri de yargıya taşıyacaklarını yinelemesi dikkat çekti. OHAL'in FETÖ'ye karşı ilan edildiğini belirten Özel, PKK'lı belediyelere de kayyum atanmasının AKP'nin "Yetkimi aştım demesidir" anlamına geldiğini savundu.

ulusalkanal.com.tr

Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri: Darbenin arkasında FETÖ olduğuna dair hiçbir şüphem yok Gündem Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye'yi sivilleri hedef almakla suçladı Gündem Hakkari Çukurca'da 5 ton bomba yüklü araç bulundu Gündem Törende Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan dikkat çeken hareket Gündem