"Terör örgütü" diyemedi!

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson PKK'ya "terör örgütü" diyemedi. Johnson, Temsilciler Meclisi'nde çıkan tartışmada baskılar artında topu ABD Dışişleri Bakanlığı'na attı.

Abone ol

ABD kongre üyesi sordu, ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh JohnsonPKK'ya "terör örgütü" diyemedi.

Tartışma, Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi'nin sınır güvenliğiyle alakalı oturumunda yaşandı. Mecliste ABD'ye eylül ayında yasadışı yollarla girerken yakalanan PKK üyesi 4 kişinin durumu görüşüldü.

Bir Kongre üyesi, ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson'a Kanada'ya kaçan 2 PKK'lı üzerinden sert eleştiriler yöneltti.

Bakanın tartışma sırasında Johnson, PKK için terör örgütü ifadesi kullanmaması dikkat çekti. Kongre üyesinin "Bu kişilerin bir terör örgütüyle bağlantıları var değil mi?" sorusuna Bakan Johnson, "Geçen sefer de konuştuğumuz gibi, bağlantılı oldukları yerin terör örgütü olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğine dair bazı soru işaretleri var" şeklinde yanıt verdi.

Kongre üyesi sorusunu yineledi. "Ancak bu örgüt, Dışişleri Bakanlığı tarafından terör örgütü olarak sınıflandırılmıştı, doğru mu?" diye sordu. Jahnson bu kez "PKK üyesiler ya da üyesiydiler" dedi. Kongre üyesini baskıyı arttıması üzerine Bakan, "Sizi Dışişleri Bakanlığı'na yönlendiriyorum" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

pkk
'Bedelli için acil' Gündem RTÜK'te gerilim yükseldi Gündem CHP'de kriz büyüdü! Gündem Kayıp Trilyon'da karar belli oldu Gündem