Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ'nün de bulunduğu 20 üniversitede seçim var

Aralarında Boğaziçi, ODTÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin de bulunduğu 20 üniversitede rektörlük seçimleri başladı. Öğretim üyeleri, YÖK'ün seçim sonuçlarına saygı duyulmasını ve değişiklik yapmamasını istiyor.

Abone ol

Aralarında Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nün de bulunduğu 20 devlet üniversitesinde akademisyenler yeni rektörlerine belirlemek için sandık başında.

Bu üniversitelerde ortaya çıkacak sonuçlar 15 Temmuz’da YÖK’e bildirilecek.

Yeni rektörlerin kim olacağı önemli... Özelliklede Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ gibi okullarda seçim yarışını kimin kazanacağı ve atanacağı merak ediliyor.

Boğaziçi Ünivresitesi’nde SPK Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray aday olacağını ilan etmesi tepkilere neden olmuştu. Akgiray'ın hükümete yakın görülmesi bazı akademisyen ve öğrenci çevrelerinde rahatsızlık yaratmıştı.

ODTÜ’de son dönemde özellikle mescit tartışmalarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Acar ikinci dönemini doldurduğu için yeniden aday olamadı.

İTÜ’de 11 adayın yarışacağı seçimlerin bir hayli “gergin” geçmesi bekleniyor. Üniversitede yaşanan siyasi gruplaşmanın fazla sayıda adayın ortaya çıkmasına sebep olduğu söyleniyor. Adaylar arasında bir dönem AKP Kayseri milletvekilliği yapan Pof. Dr. Pelin Gündeş Bakır da var.

Bugün Gazi, Ankara, Akdeniz, Atatürk, Ondokuz Mayıs, Dokuz Eylül, Ege, Dicle, Fırat, Gaziantep, İnönü, Karadeniz Teknik, Cumhuriyet, Çukurova, Adana Bilim ve Teknoloji ile Trakya Üniversiteleri'nde rektör seçimleri yapılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Doç. Dr. Sait Yılmaz: Nasıl düşüneceğini bilmek... Sağlık 'Tatlı krizi' bayramda hastanelik etti Sağlık Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık Sağlık Sağlıklı bir ağız için bunlara dikkat Sağlık