Yeni bir ölü gömme geleneği tespit edildi

Van'da Urartular'dan kalma nekropolde yeni bir ölü gömme geleneği tespit edildi. Çavuştepe Kalesi'nde üç yıl önce başlatılan kazı çalışmaları sırasında nekropol alanı ortaya çıkarılmıştı. Alanda yapılan çalışmalarda daha önce dört farklı mezar mimarisiyle karşılaşılmıştı. Şimdi ise Urartular'a ait yeni bir ölü gömme geleneği belirlendi. Detayları haberimizde...

Abone ol

Urartular'dan kalma nekropolde yeni bir ölü gömme geleneği tespit edildi.

Van'da Urartu Kralı II. Sarduri tarafından yaptırılan Çavuştepe Kalesi'nde üç yıl önce başlatılan kazı çalışmalarında nekropol alanı ortaya çıkarılmıştı. Alanla ilgili araştırmalar sürüyor.

Yürütülen çalışmalarda, Urartular'ın sosyal yaşantısı, ölü gömme adetleri ve inançlarına ilişkin her yıl yeni veriler ortaya çıkarılıyor.

Kazı ekibi, bu yıl nekropolün üst kısmında Urartular'da aristokrat kesiminin gömüldüğü alanda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ekip, yeni bir ölü gömme geleneğiyle karşılaştı.

Kazı Başkanı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu, yeni bulguyla ilgili bilgi verdi.

ulusal.com.tr

van
2.5 yaşındaki Merve’den acı haber Yurt İstanbul'da örnek dayanışma Yurt Uyuşturucu tacirlerine operasyon Yurt 13 kilometre kulaç attı Yurt