6 gündür haber alınamıyor

Altı gündür kayıp olan, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi kayıp yolcu uçağının akıbeti hala gizemini koruyor. 12 ülkeden 42 gemi, 39 uçak ve çok sayıda görevlinin katılımıyla arama çalışmaları devam ediyor.

Abone ol

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'e giderken altı gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı, Çin uydusu tarafından görüntülenen bölgede de bulunamadı.

Kaybolmadan önce son kez Güney Çin Denizi üzerinde görülen uçağın, batıda Malakka Boğazı'na doğru rotasını değiştirdiği ileri sürülmüştü. İddialar üzerine daha önce Malezya ile Vietnam arasında yürütülen arama çalışmaları genişletildi. Malakka Boğazı ve Andaman Denizi'ne doğru olan bölge arama kurtarma çalışmaları kapsamına alındı.

Kayıp uçakla ilgili yeni bir iddia daha gündeme geldi. Wall Street Journal gazetesi, Amerikalı yetkililerin kayıp uçağın hava kontrol kulesi ile son görüşmesinden sonra yaklaşık dört saat daha uçmaya devam ettiğini ileri sürdü.Ancak Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, bu haberin yalan olduğunu açıkladı. Bakan Hüseyin, "Bu haberler gerçek dışı Uçaktan son veri yerel saatle 01.07'de alındı ve o sırada her şey normaldi" diye konuştu.

Arama çalışmaları, yaklaşık 92 bin kilometrekarelik alanda 12 ülkeden 42 gemi, 39 uçak ve çok sayıda görevlinin katılımıyla devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Kıbrıs'ta taviz skandalı Dünya İsviçre karıştı Dünya Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprak parçası tehdit altında Dünya Sızıntı devam ediyor Dünya