Yarbay Tatar'ı ölüme götüren raporda da Atayün'ün imzası vardı

Tutuklanan F-Tipi polis müdürü Yurt Atayün, kumpas davalarında önemli görevler aldı. Yarbay Ali Tatar'ı ölüme götüren fişeleme raporunda da Atayün'ün imzası vardı. Raporda Alevi ve Sivaslı olduğu için teröristlikle suçlanan Yarbay Tatar hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilince onuru intiharı gerçekleştirmişti.

Abone ol

Tutuklanan cemaatçi polis müdürü Yurt Atayün, kumpas davalarında yıllaraca konuşulacak hukuksuzluklara imza attı. Onlardan biri de Yarbay Ali Tatar'ı onur intiharına sürükleyen fişleme dosyasıydı. Tertiple hedef alınan Yarbay Tatar, ikinci kez çıkarılan tutuklama kararı üzerine canına kıydı.

Atayün'in savcılığa sunduğu fişleme dosyasının tek dayanağı ise isimsiz bir ihbar mektubu. Meçhul ihbarcı "Yarbay Tatar'ın Deniz Kuvvetleri'nde alevi örgütlenmesi kurduğunu" iddia etti.

Atayün'ün hazırladığı raporda, Yarbay Tatar'ın Sivas Yuva'lı ve alevi olması suçlamaların kanıtı gibi gösterildi. Yuva Köyü terörist ve anarşist yuvası olarak nitelendi. Rapora göre Yarbay Tatar, subay olamayacak isimlerin sırf Alevi oldukları için TSK'ya girmelerini sağladı.

Yurt Atayün imzalı fişleme raporunda alevilerin TSK bünyesinde kadrolaştığı bile iddia edildi. Savcılığa gönderilen rapordaki bu ifadeler F-Tipi örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını nasıl fişlediğini gözler önüne serdi.

O kadar ileri gidildi ki, Yarbay Ali Tatar'ın Deniz Lisesi ve Harp okullarındaki DHKP-C örgütlenmesinin sorumlusu olduğu iddia edildi. Atayün'e göre Yarbay Tatar bu gizli çalışmalarını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği perdesi altında yürüttü.

Bazı Amirallere suikast düzenleyeceği iddiasıyla tutuklanan Yarbay Tatar serbest bırakıldıktan sonra 18 Aralık'ta hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılmasını onuruna yediremeyerek intihar etti.

ulusalkanal.com.tr

Ramazan Akyürek gözaltına mı alınacak? Gündem Karayolunda faciadan dönüldü Gündem İnanılmaz kaza! Ok gibi yere saplandı Gündem Kumpaslar olmasaydı orduyu yöneteceklerdi Gündem